Εντός έδρας ήττα για τον Πήγασο από την Κορωνίδα Λυγουριού

Κυρ, 21/01/2024 - 10:18
Image

Σε έναν συναρπαστικό αγώνα η ομάδα μας ηττήθηκε στην έδρα του από τον Α.Ο. Κορωνίς με σκορ 67-72. 

Η λήξη του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ με 24-24.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα μας δημιούργησε με διαφορά 9 πόντων κλείνοντας το ημίχρονο με 44-35.

Η διαφορά αυτή αποδείχτηκε εύθραυστη καθώς οι παίκτες της Κορωνίδας μπήκαν δυνατά, κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι  και να προηγηθούν με 56-52.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο παρακολουθήσαμε ένα  πραγματικό ντέρμπι. Οι παίκτες του Λυγουριού ηταν πιο εύστοχοι στις βολές και σε κρίσιμε επιθέσεις και κατάφεραν να φύγουν νικητές.

Διαιτητές: Μπαβέλας, Μησιούλης 

Δεκάλεπτα : (24-24)(44-35)(52-56)(67-72)

Πήγασος (Λαμπρόγιαννης) Μαντίκος 21 (4), Κουσκουνάς, Μετρητίκας, Ζαχαριάς, Κοψαύτης 7 (1), Μαντάς, Διαμαντόγιαννης 15 (1), Νίτσιος 2, Μαυριάς 18 (2), Καρκούλης 4.

Κορωνίς Λυγουριού (Μαζιώτης) Μπότσας 14 (1), Κυριακής Αλ., Χουντάλας, Κυριακής Γ. 26, Πετρής 7, Κοντογιαννόπουλος Ιωαν., Καράσουλας  15 (1), Τσιλογιάννης, Χουντάλας Μ. 3, Κοντογιαννόπουλος Π., Ιμαριάκμπε 7.

Αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής

Ξυλόκαστρο-Οίαξ Ναυπλίου 76-53

Διαγόρας Βέλου-Παναργειακός BC 82-75

Πήγασος-Κορωνίς Λυγουριού 67-72

Ολύμπια Αργολίδας-Τήρων Αγ. Θεοδώρων 60-67

Ερμιονίδα-Ποσειδών Λουτρακίου 77-70

Άρατος Κιάτου-Λέοντας 55-58

Βαθμολογία μετά την 13η  αγωνιστική :

  1. Ερμιονίδα 25 βαθμοί (12-1) 1018-877 +141
  2. Ξυλόκαστρο 23 βαθμοί (10-3) 845-770 +75
  3. Λέοντας 23 βαθμοί (10-3) 863-798 +65
  4. Τήρων Αγ. Θεοδώρων 21 βαθμοί (8-5) 842-778 +64
  5. Παναργειακός BC 20 βαθμοί (8-5) 860-830 +30
  6. Κορωνίς Λυγουριού 20 βαθμοί (7-6) 875-848 +27
  7. * Πήγασος 19 βαθμοί (7-5) 823-701 +122
  8. * Ποσειδών Λουτρακίου 17 βαθμοί (5-7) 820-791 +29
  9. Άρατος Κιάτου 16 βαθμοί (3-10) 782-888 -106
  10. Διαγόρας Βέλου 16 βαθμοί (3-10) 763-872 -109
  11. Ολύμπια Αργολίδας 16 βαθμοί (3-10) 763-935 -172
  12. Οίαξ Ναυπλίου 14 βαθμοί (1-12) 706-872
  • Πήγασος & Ποσειδωνας έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο 

*στην Β´ Φάση οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-4 θα παίξουν μεταξύ τους σε αγώνες playoff {1-4} & {2-3}, με νικητή στις 3 νίκες, μεταφέροντας τα αποτελέσματα στους μεταξύ τους αγώνες της κανονικής διάρκειας.

**σε περίπτωση που η πρώτη ομάδα της κανονικής περιόδου έχει διαφορά μεγαλύτερη των τριών βαθμών από την δεύτερη, τότε ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια και δεν διεξάγονται playoff.

***οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 9-12 θα συμμετάσχουν σε αγώνες play out με την τελευταία ομάδα να υποβιβάζεται στην Α2 κατηγορία.

Την επόμενη αγωνιστική (27/1) η ομάδα μας ταξιδεύει στο Λέχαιο Κορινθίας για να αντιμετωπίσει τον Λέοντα 2014.

Αναλυτικά η 14η αγωνιστική

Κορωνίς Λυγουριού-Διαγόρας Βέλου

Λέοντας-Πήγασος

Οίαξ Ναυπλίου-Άρατος Κιάτου

Τήρων Αγ. Θεοδώρων-Ξυλόκαστρο

Ολύμπια Αργολίδας-Ερμιονίδα

Ποσειδών Λουτρακίου-Παναργειακός BC

 

Σχόλια επισκεπτών

Κρίμα η ομάδα να καταρρέει τόσο εύκολα σε κάθε παιχνίδι μετά το 3ο δεκάλεπτο. Κρίμα να μην υπάρχουν παίκτες. Κρίμα που η διοίκηση δεν μεριμνά να ενισχυθεί κατάλληλα. Κρίμα για τα ντόπια παιδιά Μαντίκο Μαυριά Διαμαντόγιαννη που σε κάθε αγώνα κάνουν κατάθεση ψυχής στο γήπεδο να μην στηρίζονται από πουθενά. Κρίμα να έχει αυτή την εικόνα φέτος ο βασιλιάς του πρωταθλήματος μετά από 2 επιτυχημένα χρόνια

Τελικά τι έγινε με την ομάδα αυτό ήταν ξεφούσκωσε η φούσκα? Επιστροφή στις παλιές εποχές της μετριότητας?

Επιτέλους ο κύριος με τους 7 πόντους πρέπει να το καταλάβει ότι μεγάλωσε και ότι πρέπει να ασχοληθεί με ένα από τα δυο η με την προπονητική ή με το να παίζει σε αγώνες .

Είναι κρίμα μετά από 2 εξαιρετικά χρόνια να αμαυρώνετε έτσι το όνομα του Πηγάσου.

Αλλάξτε πορεία

Η ομάδα απαρτίζεται κατεξοχήν από παιδιά της περιοχής που αγαπάνε την ομάδα και με ότι δυσκολία υπάρχει είναι δίπλα στην ομάδα….η διοίκηση ειναι δίπλα στην ομάδα σε ότι και αν χρειαστεί όποτε και αν το χρειαστεί…..2 χρόνια η ομάδα πήγαινε αρκετά καλά και πάλι με δικά της παιδιά αλλά μην έρχεται η καταστροφή με κάποια κακά αποτελέσματα που έκανε η ομάδα….εάν ήταν φούσκα θα είχε διαλυθεί η ομάδα όπως πολλές άλλες που ανέβηκαν Γ εθνική και χάθηκαν λόγω οικονομικών προβλημάτων….Επίσης ο κύριος όπως αναφέρεται με τους 7 πόντους έχει κουβαλήσει τον σύλλογο και από τις δυο πολύ υπεύθυνες θέσεις που κατέχει με συνέπεια και πάθος και στο προχθεσινό παιχνίδι ήταν εμπύρετος (39) αλλά έπαιξε. Όταν έβαζε 20+ ήταν καλός και ξαφνικά να πέσουμε να τον απαξιώσουμε….καλημέρα σας….

Η ομάδα ανέβηκε γιατί δεν υπήρχε άλλη. Από τότε πάει από το κακό στο χειρότερο. Έπεσε με κάτω τα χέρια και ρεζιλεύτηκε σε κάθε παιχνίδι. Και τώρα με τέτοιο υλικό και χάνει από κάτι τελειωμένους. Σε επίπεδα Ακαδημίας δεν γίνεται τίποτα σημαντικό. Τόσα παιδιά τόσοι γονείς και δεν μπορούν να δημιουργήσουν κάτι διαφορετικό και όμορφο. Ο μήνας να μπαίνει και όλα καλά.

Προς παιχτη.

Ωραία τα παρουσιάζεις φίλε λίγο υποκειμενικά βέβαια. Πάμε να βάλουμε τα πράγματα όμως σε μια σειρά. Αρχικά πήρες πρωτάθλημα με έναν παίκτη ακόμη στα καλά του και δίπλα του ντόπια παιδιά όπως λες που μέσω της προπόνησης γινοντουσαν καλύτεροι. Την δεύτερη χρονιά στη Γ που είδες την αξιοπρεπεί πορεία? Μια ομάδα που άλλαξε 180 στροφές. ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΘΟΛΟΥ έφερε κάποια παικτακια που τα παρουσίασε ως ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ και ήταν μούφα. Όταν το καράβι είχε βουλιάξει και είχε πιάσει πάτο ξαφνικά μετσ τον Φλεβάρη θυμηθήκαμε τα δικά μας παιδιά να παίξουν. Άρα μην ψεύδεται. Η ομάδα φέτος περνάει κρίση. Η διοίκηση την έχει αφήσει γυμνή χωρίς παίκτες . Ένας παίκτης των 7 πόντων που πλέον δείχνει κουρασμένος και γερασμένος μακριά από τις καλές του εμφανίσεις. Δεν γίνεται να ξεκινάς την σεζόν γεμίζοντας τον κόσμο με φιλοδοξίες για πρωτάθλημα και ξαφνικά να βρίσκεσαι στην 7η θέση μη μπορώντας να κερδίσεις ντέρμπι εκτός έδρας.
Όσο για τους πυρετούς που λες κακό στον εαυτό του έκανε που έπαιξε αλλά και στην ομάδα.
Τέλος πάντων εδώ θα είμαστε μετά το τέλος της σεζόν να δούμε ποιος είχε δίκιο.

Μακάρι η πηγασάρα μας να επιστρέψει στις παλιές δόξες.

16.50 σωστά τα λες , τόσα παιδιά και τόσοι γονείς πάνε στον Πήγασο γιατί αναγνωρίζουν την προσπάθεια που γίνεται, το ποσό καλό μπάσκετ μαθαίνουν τα παιδιά και το πόσο έχουν αγαπήσει το δάσκαλο - προπονητή τους για αυτά που τους μαθαίνει και τις αξίες που τους μεταδίδει.
...για αυτό σώπασε και άσε τους γονείς να επιλέξουν . Και ο γονιός πάντα επιλέγει το καλύτερο για το παιδί του!

Γενικοτερα στηριζοντας πολλα χρονια την ομαδα και γραφοντας το σχολιο μονο για καλοκαι φυσικα χωρις να θελω να στοχοποιησω ανθρωπους αλλωστε αν ημουν καλυτερος εγω θα ημουν στη θεση τους
Στο δια ταυτα οι διοικουντες φαινονται λιγο ανημποροι να υπηρετησουν τα καθηκοντα τους και αυτο φαινεται απο αρκετες επιλογες τους οπως να μην υπαρχει ξεκαθαρος προπονητης ή πχ το να μη διεκδικησουν τον Μπουτσικάκη που αποτελεί ξεχωριστο κεφάλαιο για την ομάδα. Καλο θα ηταν οι στοχοι να ειναι ξεκαθαροι και ρεαλιστικοι!

ΠΑΜΕ ΠΗΓΑΣΑΡΑ

Προς φίλο .

Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι όλοι έξω από το χορό καλά τα λένε. Ας ξεκινήσουμε από τη βαθμολογία , η ομάδα έχει έναν αγώνα λιγότερο και βρίσκεται στην 7η θέση. Όσον αφορά το ρόστερ να σε ενημερώσω πως η ομάδα έχασε δυο παίκτες της ΝΤΟΠΙΟΥΣ καθώς πήγαν φαντάροι τα παιδιά και η ομάδα επέλεξε να μην φέρει ξένους στην ομάδα και να πάει με τα δικά της παιδιά με οποίο κόστος. Τώρα ας πάμε και στο συγκεκριμένο παιχνίδι εκεί όπου το 5αρι της ομάδας έπαιζε με ένα πόδι καθώς είχε υποστεί διάστρεμμα και ο παίχτης που λες με τους 7 πόντους έπαιζε με 40 πυρετό για να βοηθήσει την ομάδα. Κανένας δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία και σίγουρα γίνονται και λάθη. Τέλος , όσον αφορά τις ακαδημίες αν γνώριζες σε τι επίπεδο ήταν οι ακαδημίες τα προηγούμενα χρόνια και σε τι επίπεδο είναι τώρα , με ρουχισμό , συνεχείς αγωνες για τα παιδιά και ούτω κάθε εξής είμαι σίγουρος πως θα άλλαζες γνώμη. Επομένως λοιπόν την επόμενη φορά που θα κράξεις την προσπάθεια κάποιων ανθρώπων οι οποίοι αγαπούν την ομάδα πολύ περισσότερο από εσένα , βουτα τη γλώσσα στο μυαλό και σκέψου όλες τις παραμέτρους που μπορούν να υπάρξουν μέσα σε μια αγωνιστική σεζόν.

Καλησπέρα σε όλους!
Μετά την νίκη μέσα στην ουδέτερη έδρα του Ξυλοκάστρου μπορείτε να καταλάβετε όλοι τι εστι ΠΗΓΑΣΟΣ.
Κλείστε λοιπόν τα στοματάκια σας και δείτε πως ο ΠΗΓΑΣΟΣ από την 7η θέση μπορεί την Τετάρτη να φτάσει και στον τελικό. Ο κύριος με τους 7 πόντους εκείνη την ημέρα είχε 40 πυρετό και συνέχιζε να παίζει. Μετά τη επιστροφή του αυτά τα χρόνια η ομάδα έχει την έχει κουβαλήσει μόνο αυτός και πάει ΤΕΛΕΙΑ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio