Συζήτηση στο ΔΣ για την ΔΕΥΑΒΚ – Το κίνημα δεν πληρώνω και οι λασπολόγοι (vid)

Τετ, 27/03/2024 - 12:30
Image

Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο δήμου Βόρειας Κυνουρίας την Τρίτη 26 Μαρτίου στο Άστρος. Πριν το Σώμα συζητήσει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης , ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας κ. Παναγιώτης Κολοστούμπης θέλησε να απαντήσει στην ανακοίνωση της παράταξης «Νέα Βόρεια Κυνουρία σχετικά με το χρέος της ΔΕΥΑΒΚ στην ΔΕΗ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η παράταξη του κ. Γκάυρου είχε χαρακτηρίσει την δημοτική αρχή της Βόρειας Κυνουρίας ως παράταξη "δεν πληρώνω" τονίζοντας ότι από το 2022 μέχρι σήμερα, σταμάτησαν να πληρώνουν τη ΔΕΗ, γιατί περίμεναν να τους τα δώσει το Κράτος. (δείτε ΕΔΩ)

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας αναφέρθηκε στην ανακοίνωση χαρακτηρίζοντάς την ως ψευδή.

Το να πω πως είναι ψέματα θα αποδειχθεί με στοιχειά.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε στην συνεδρίαση είναι τα εξής:

Τα ποσά που έχουν πληρωθεί από την ΔΕΥΑΒΚ στην ΔΕΗ

Από το 2019 μέχρι το 2023 έχει πληρωθεί 902.000 ευρώ

Επίσης πληρώθηκε ένα δάνειο 420.000 ευρώ

Από την Αναπτυξιακή του Πάρνωνα για τις μελέτες 174.000 ευρώ

Είναι και άλλα ποσά που μπορούμε να καταθέσουμε όταν μας ζητηθούν για να αποδείξουμε ότι γίνεται σωστή διαχείριση των οικονομικών στην ΔΕΥΑΒΚ.

Θα φέρουμε αναλυτικά τα στοιχεία. Η διαχείριση είναι καλή, το έλλειμμα έχει να κάνει μόνο με την ΔΕΗ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πληρώνεται η ΔΕΗ, αλλά δεν έχει πληρωθεί ολόκληρο το ποσό της ΔΕΗ

O κ. Nίκος Καρκούλης από την παράταξη «Νέα Βόρεια Κυνουρία» ζήτησε τα αναλυτικά στοιχεία να παρουσιαστούν στο ΔΣ για να παρουσιαστεί και το πλάνο που υπάρχει για την επιχείρηση της ΔΕΥΑΒΚ.

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γ. Καμπύλης συμπληρώνοντας, είπε ότι είναι γνωστές οι ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης που σκοπό έχουν να μπερδέψουν και να δημιουργήσουν μία κακή εικόνα για την δημοτική αρχή.

Λασπολογείτε για να δημιουργήσετε λανθασμένες εντυπώσεις

Προκληθήκαμε με αυτή την ανακοίνωση της αντιπολίτευσης και παρουσιάσαμε κάποια στοιχεία σε πρώτη φάση σε αυτή την συνεδρίαση, αλλά θα γίνει και εκτενέστερη ανάλυση σε επόμενο διάστημα που θα έχουμε και άλλα στοιχεία στα χέρια μας, με απαντήσεις για τις καταναλώσεις.

«Όταν μία δημόσια επιχείρηση έχει μία δαπάνη ρεύματος 203.000 ευρώ το 2019 και το 2022 έχει 758.000 ευρώ δεν μπορεί να ανταποκριθεί»

«Οι οφειλές αυτές προς την ΔΕΗ οφείλονται αποκλειστικά στις τρομερές αυξήσεις των τιμών ρεύματος και όποιος δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό, προφανώς δεν το έχει βιώσει στο σπίτι του» είπε ο κ. Καμπύλης.

Ο κ. Καρκούλης επανήλθε και ακολούθησε ένας διάλογος με τον δήμαρχο για το αν θα μπορούσε να πληρωθεί ολόκληρο το ποσό στην ΔΕΗ και να παραμείνει βιώσιμη η ΔΕΥΑΒΚ.

Ο κ. Γκαύρος  ζήτησε άμεσα το θέμα να έρθει στο ΔΣ, μετά την έγκριση του προϋπολογισμού της ΔΕΥΑΒΚ από την Αποκεντρωμένη.

Σχόλια επισκεπτών

1ον: Κάνατε αρχικά παραποίηση του προυπολογισμού, με ψευδή - εικονικό προυπολογισμό και η αποκεντρωμένη σας τον γύρισε πίσω.

2ον: Στο προηγούμενο ΔΣ ο λογιστής που φέρατε της ΔΕΥΑΒΚ κος Μπάρλας σε αποτύπωση των λογαριασμών της ΔΕΗ 2020-2023 στην διαφάνια έγραφε:
2020 351.826,07 €
2021 415.022,49 €
2022 758.869,45 €
2023 677.322,90 €
ΣΥΝΟΛΟ: 2.203.040,91 €

Ο διακανονισμός που έγινε με την ΔΕΗ την προηγούμενη εβδομάδα προβλέπει 48 δόσεις χ 39,302€ = 1.886.496€
https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%9A%CE%A80%CE%9F%CE%A1%CE%934-3%CE…

Ο Δήμαρχος είπε στο χθεσινό ΔΣ ότι έχουν πληρωθεί 900.000€ στην ΔΕΗ.

Κάποιος λοιπόν δεν ξέρει τι του γίνετε.

Σας δουλέυουν κανονικότατα.

Ξυπνήστε

Και η αντιπολίτευση κάτι πρέπει να πει.Τώρα αν αυτά που λέει δεν έχουν ουσία ή είναι στον αέρα άλλο καπέλο.Ξέρουν πολύ καλά τις δυσκολίες της ΔΕΥΑ αλλά κάτι πρέπει να λένε για να δικαιολογούνται.Τουλάχιστον πείστηκαν από τα ποσά που αναφέρθηκαν και να μην πετάνε στον αέρα κουτ....ες πως δεν πληρώθηκε η ΔΕΗ. Πολύ σωστά στοιχεία τους ανέφρε ο κύριος Κολοστούμπης.Για το δάνειο δεν άνοιξε μύτη όμως από την αντιπολίτευση. Κύριε Κολοστούμπη προχώρα και μην ακούς τίποτα. Δεν μπορούν να σε κατηγορήσουν για τίποτα.

ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΤΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΒΑΛΑΤΕ ΤΟΝ ΤΑΡΖΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΕΥΑΒΚ . ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ . ΟΧΙ ΟΤΙ Η ΠΤΥΧΙΟΥΧΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ . ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ.
ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΥΡΟΛΙΑ ΕΣΥ ΠΩΣ ΑΠΟ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΕΓΙΝΕΣ ΔΕΞΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΤΕΤΟΙΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ . ΜΠΡΑΒΟ . ΕΥΓΕ !

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΚ μας είπε ότι η διαχείριση της επιχείρησης την περασμένη 4ετια ήταν σωστή, ξεπλένοντας έτσι την προηγούμενη διοικηση.
Δεν κατάλαβε μάλλον ότι με την δήλωσή του αυτή ότι στραβό στην επιχείρηση πλέον το χρεώνεται αυτός (αφού οι προηγούμενοι διοίκησαν σωστά).
Η πρώην θα μπορεί να επανέλθει καθαρή στον πολιτικό στίβο και ο Ταρζάν, που βρήκε μια σωστά διαχειρισμενη επιχείρηση, να πάρει τον μουτζούρη του αποτυχημένου και να τραβήξει για άλλες παραλίες.
ΥΓ. Το 1 εκ. χρέος είναι από τις αυξήσεις της ΔΕΗ από το 2022 -23 .Τα υπόλοιπα χρέη απο που είναι; Από την σωστή διαχείριση;

Τάκη μην πτοείσαι και μην κάνεις πίσω ξέρεις ότι η αντιπολίτευση και καλό να κάνεις κακό θα το λέει έχεις όλα τα προσόντα να αντιμετωπίσεις τα όποια προβλήματα προκύψουν και άφησέ τους να λένε εξ άλλου και συνεργάτες έχεις που σε στηρίζουν και θα σε στηρίζουν σε κάθε δυσκολία ξέρει η αντιπολίτευση τις όποιες δυσκολίες της ΔΕΥΑ μην περιμένεις στήριξη και βοήθεια το έιδες από την πρώτη μέρα που είπαν να γίνει περικοπή των αποδοχών σας. Καταλαβαίνεις τώρα τι γίνεται εξ άλλου έχεις την πείρα να ξεχωρίζεις τους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν.

Ο κος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ να μας πει τον Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων - ΦΟΔΣΑ τον πλήρωσε ή τα ληξηπρόθεσμα του τα πέρνουν απευθείας μέσω του ΚΑΠ λόγω οφειλών????
Εμείς φυσικά πληρώνουμε τα τέλη κανονικά στον Δήμο.

Ξυνπήστε...

Πηγαίνει σύννεφο το μαγείρεμα στα οικονομικά Δήμου και Δευα. Αν συνεχίσει η αντιπολίτευση να τα βγάζει στον αέρα, τότε έχουμε να δούμε και να μάθουμε κι άλλα πολλά.

Ταρζαν στο προηγουμενο συμβουλιο ειχες αναφερει οτι θα νυκοκυρεψεις τη δευα αφηνοντας αιχμες για τη προεδρινα..τωρα τι αλλαξε και αναφερεις οτι εκανε καλη διαχειρηση αρα καλο νυκοκυρεμα.φοβασαι κατι?ειδες παραπανω στοιχεια μεσα σε ενα μηνα και πειστηκες περισσοτερο?προσεξε γιατι στο τελοσ θα φορτωθουν ολα πανω σου κι εσυ εχεις ενα μεγαλο μειον που δεν ξερεις ουτε να διαβαζεις ουτε να μιλας

Ένας λασπολογος στρεφετε. εναντίον της ΔΕΥΑ και εναντίον του δημάρχου.Τοσο μίσος έχει; Δε νομίζω ότι γράφει από κοινωνικό ενδιαφέρον.Αφου τον ξέρουν εκεί αυτός το βιολί του.Μηπως έχει πάρει ξεκοπη τη λασπολογία; Ποιός να τον πιστέψει αφού στα δέκα σχόλια τα εννιά είναι δικά του.....

Πρώτον: Κύριε Κολοστούμπη σε προηγούμενο συμβούλιο είπατε ότι θα προσπαθείεετε να νοικοκυρέψετε την ΔΕΥΑΒΚ. Με αυτό δηλαδή εννοούσατε ότι υπήρχαν πολλές παρατυπίες που έπρεπε εσείς να τις ρυθμίσετε. Ένα από αυτά μάλλον είναι το τεράστιο χρέος προς την ΔΕΗ 1.800.000 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Τι αλλάζει σήμερα και λέτε ότι η διαχείριση της προηγούμενης προεδρίας ήταν τέλεια? Δηλαδή από δω και πέρα ότι προβλήματα ανασκαπτοντσι ή προκύπτουν θα είναι με την αρμοδιότητα σας?

Δεύτερον: Ο δήμαρχος ακόμη και σήμερα συνεχίζει να ψεύδεται και να μην παραδέχεται ότι έχει κάνει λάθος. Έβαλε ως στοιχείο σε προϋπολογισμό ότι θα πληρώσει το κράτος την ΔΕΗ, ένα πράγμα που ακούγεται μόνο σε καφενειακςς κουβέντες και όχι επίσημα από πουθενά. Επίσης δεν μας απαντάει αυτά τα 2εκατ πρπ έλλειμμα από την ΔΕΥΑΒΚ που πήγαν?

Τρίτον: Δήμαρχε δεν χρειάζεται κατευθείαν όταν σας φέρνει κάτι η αντιπολίτευση που είστε λάθος να είστε τόσο νευρικός και αλαζόνας κάνοντας μικροπολιτική.

Τέταρτον: Περιμένουμε νέα ειδική συνεδρίαση όταν βγει η απόφαση της αποκεντρωμένης μόνο και μόνο για την ΔΕΥΑΒΚ. Πρέπει να έχει πέσει φαγοπότι με χρυσά κουταλιά μέσα εκεί.

Σκοπός της αντιπολίτευσης δεν είναι μόνο ο έλεγχος αλλά και η υποβολή προτάσεων για λύσεις.καθως και η στήριξη σε κάποιες περιπτώσεις.ηΔΕΥΑ δεν είναι δημοτικό συμβούλιο ούτε δήμος κι από ότι βλέπω η αντιπολίτευση φαιρεται σαν σε δημοτικό συμβούλιο ενώ είναι γνώστες των προβλημάτων της ΔΕΥΑ αφού είχαν κι αυτοί διοικήσει κάποτε τη ΔΕΥΑ

Ρε καμπύλη δε βαρέθηκες σε κάθε δημοτικό συμβούλιο να λες συνέχεια ότι δημιουργουν εντυπώσεις ....και και και τις γνωστές τακτικές.... Και και και. Εδώ υπάρχει ένα χρέος 2.000.000. € υπάρχουν ευθύνες? Υπάρχει δυνατότητα να πληρωθεί? Γιατί προέκυψε αυτό το χρέος? Τώρα στο συμβούλιο δεν αναφέρθηκε ότι στα νέα ρολόγια εμφανιζεται διαρροή στις ενώσεις , ξέρετε τι θα γίνει το καλοκαίρι με τη αυξημένη πίεση του νερού? Ποιος ελενχξε τις προδιαγραφές του υλικού? Ποιος ελενχξε την σωστή εφαρμογή? Ποιος παρέλαβε? Όλα αυτά έχουν αποδεκτή και υπάρχει ευθύνη. Έχεις την ίδια στάση με τους ομοϊδεάτες σου νεοδημοκρατες στα Τέμπη. .

Βλέπω πιο πάνω σε δυό φωτογραφίες τον Πρόεδρο της Κοινότητας Άστρους τοκ κ Κολοστουμπη Πρόεδρο Δ Ε Υ Α Δ Β Κ καί δυό ακόμα να πίνουν εμφιαλωμένο νερό και οι τέσσερις ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ γιατί γιατί είναι το δικό μας ακατάλληλο ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ μην πίνετε πατριώτες ίσως είναι επικίνδυνο εκτός και είναι διαφημιστές της εταιρείας κ Δήμαρχε δεν μαζεύονται σε λυπάμαι μετά από αυτό που είδαμε να γίνει σήμερα έλεγχος για την ποιότητα του νερού γιατί ούτε εσείς το εμπιστεύεστε είδη έχω κόψιμο με αυτά που βλέπω

Ευχαριστώ πολύ που μας ενημερώσετε προφανώς Άθελά σας να μην πίνουμε νερό ούτε καί απο τα καινούργια ρολόγια και πάλι ευχαριστώ που μπορώ να προστατεύσω τα παιδάκια, μου τουλάχιστον δεν φέρνετε το νερό των ερωτων του Πλατάνου να μπορούμε νας σας αγαπήσουμε *******

Αυτή η υπεροψία του Καμπύλη στα συμβούλια μας έχει καταστρέψει. Το ιδιο υφάκι είχε υιοθετήση και η Χριστίνα η πάλε παλιά κολλήτη σύμβουλός. Χρωστάει η ΔΕΥΑΒΚ 2.000.000 € έλα μωρέ και τι έγινε δεν πειράζει!!!! Τη μεγαλύτερη όμως ευθύνη δεν την έχει ο Καμπύλης την έχει ο Κοντοζαμάνης, γιατί χωρίς αυτόν ούτε τον δικό του δεν θα έβρισκε

Ρωτάω υπάρχουν σωλήνες ύδρευσης από Αμίαντο στο δίκτυο του Άστρους ναι η όχι είναι καρκινογόνες? Πρέπει να πίνουμε νερό ναι η όχι θα πάρουμε μια απάντηση? Η πρέπει να κάνουμε αίτηση κ
Κολοστουμπη επειδή εμείς από τα Δολιανά δεν κρυβόμαστε ενημέρωσε τους κατοίκους δείξε ότι διαφέρουμε σε πολλά ήθος αξιοπρέπεια τσαμπουκά και μαγκιά να το ξέρεις κανένας δεν σε ψήφισε γιά νά κρύβεσαι Κανένας αυτό να το σεβαστείς περιμένουμε δεν είσαι ένας αριθμός στο Δήμο είσαι Ο Κολοστουμπης Ο Δολιανιτης για ότι κάνουμε μας βλέπει Ο Νικηταράς από ψηλά

κ Καρκουλη τα αναλυτικά στοιχεία μπορείτε να τα ζητήσετε με μία Αίτηση προς τη Δ ΕΥΑΔΒΚ ως Δ Σ γιατί δεν πρόκειται να τα φέρουν ποτέ το γνωρίζετε κάντε σωστή Αντιπολίτευση καί όχι χαβαλέ υπάρχει πολύς κόσμος που σας πίστεψε σοβαρευτείτε όχι μισές δουλειές εάν υπάρχουν παρανομίες στον Εισαγγελέα διότι όταν εσείς καλύπτετε παρανομίες εάν υπάρχουν σε τη διαφέρετε? Όχι ένα βήμα εμπρός και δυό πίσω ειλικρινά αρχίζει να μας προβληματίζει η στάση σας

Παρατηρείται μια ενορχηστρωμένη επίθεση προς την ΔΕΥΑ χωρίς να υπάρχει κάποιος επικίνδυνος λόγος που στην ουσία σκοπό έχουν να δημιουργήσουν πρόβλημα λειτουργίας. Όσα προβλήματα και να υπάρχουν πάντα λύνονται εξ' άλλου η εταιρεία δεν έχει κανένα πακτωλό χρημάτων για να κινείται άνετα και αυτό το ξέρει η αντιπολίτευση και αντί να στηρίξουν και να προτείνουν λύσεις για τα όποια προβλήματα εξαπολύουν κορόνες στον αέρα αρκεί να κλέψουν την παράσταση που ξέρουν πως και οι ίδιοι αν ήταν εξουσία τα ίδια θα έκαναν. Να ξέρουν ότι η εταιρεία είναι καθαρή όποιος έχει αμφιβολίες ας πάει εκεί υπεύθυνα να δει από κοντά.

Ο τρόπος που ασκείται η αντιπολίτευση είναι κάθε άλλο παρά ουσιασστικός και παραγωγικός.Ξέρουν πολύ καλά ότι οι οφειλές προς την ΔΕΗ ήταν αδύνατο να πληρωθούν ακόμα ξέρουν τις δυσκολίες της επιχείρησης και της έλλειψης πόρων και τον αγώνα που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια και πρώην προέδροι για να σταθεί η επιχείρηση στα πόδια της.

Ο τρόπος που ασκείται η αντιπολίτευση, όταν αναδικνύει τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η καθε τυχάρπαστη πρόεδρος και ο κάθε κατευθυνόμενος Δήμαρχος, είναι ο σωστός. Μπράβο σε αυτούς που έβγαλαν στην επικαιρότητα το μεγάλο χρέος της ΔΕΥΑ. Αν δεν το είχαν κάνει, ποιός θα το ήξερε;

Πως το πες το άλλο ρε Πανο,τηλεμετριες;θα χει πλάκα να μας το εξηγήσεις σε ένα επόμενο συμβούλιο και χωρίς να τα δια βάζεις.να δούμε αξίζει ο μισθός σου.εστω και στο περίπου δε πειραζει

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio