Category Archives: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

«ΑΛΥΣΟΔΕΝΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ»

lepopprota

Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 20/2/2017 στη συζήτηση του θέματος: «Έγκριση του αναθεωρημένου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ)» και με πρωταγωνιστές τον κ. Τατούλη και την ΤΕΡΝΑ, «αλυσοδένεται» για δεκαετίες η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη διαχείριση των απορριμμάτων. Αυτό έγινε με απόφαση της πλειοψηφίας, αν και καταψήφισαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Συνεργασία Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ Αρκαδίας και Περιφέρειας Πελοποννήσου

unnamed-3

Η συνεργασία του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ Νομού Αρκαδίας και Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενόψει της διοργάνωσης του προσυνεδρίου Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Στερεάς, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, της Προέδρου του Κέντρου κας Άννας Δόγα και της Ταμία κας Νίκης Τερζή.

«ΑΛΥΣΟΔΕΝΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ»

lepopprota

 

Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 20/2/2017 στη συζήτηση του θέματος: «Έγκριση του αναθεωρημένου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ)» και με πρωταγωνιστές τον κ. Τατούλη και την ΤΕΡΝΑ, «αλυσοδένεται» για δεκαετίες η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη διαχείριση των απορριμμάτων. Αυτό έγινε με απόφαση της πλειοψηφίας, αν και καταψήφισαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Τατούλης «Εκπληρώνουμε όνειρο δεκαετιών με την αποκατάσταση της γέφυρας Λαγκαδίων»

unnamed-2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Υλοποιούμε ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για τα Λαγκάδια και την Εθνική Οδό Τρίπολης – Λαγκαδίων – όρια νομού μέχρι την Ηλεία, το οποίο αποτελούσε όνειρο δεκαετιών και λύνει τεράστια προβλήματα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της σύμβασης αποκατάστασης της λίθινης γέφυρας στην είσοδο των Λαγκαδίων, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 στην έδρα της Περιφέρειας.

Παρέμβαση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα στο ΠεΣυ για τον ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου.

laikisysp

Η διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες,  με σεβασμό στο περιβάλλον, στην υγεία, στους φυσικούς πόρους, στο λαϊκό εισόδημα, μόνο στο πλαίσιο ενός άλλου, ριζικά διαφορετικού, δρόμου ανάπτυξης με εργατική – λαϊκή εξουσία μπορεί να εξασφαλιστεί.

Πέτρος Τατούλης «Εγκρίνουμε τον ΠΕΣΔΑ και νιώθουμε υπερήφανοι για την επιβεβαίωση του έργου μας»

peloponnisos_periferia_aftodioikisi

 

«Εγκρίνουμε τον ΠΕΣΔΑ και νιώθουμε υπερήφανοι γιατί επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ακόμα μια φορά η πολιτική μας διορατικότητα και η ορθότητα του σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην τοποθέτησή του κατά την έγκριση του ΠΕΣΔΑ από το Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017.

Η Κυβέρνηση αντιδρά φοβικά στην πολιτική πρωτοβουλία Τατούλη για τους δασικούς χάρτες

petros-tatoulis

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος και αντιδρά φοβικά στην  πολιτική πρωτοβουλία  του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τους Δασικούς χάρτες.

Νέοι κίνδυνοι για τη δακοκτονία στη Πελοπόννησο

laikisysp

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε νέα αδιέξοδα οδηγείται και φέτος η καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στην Πελοπόννησο. Μετά την περσινή καταστροφή της ελαιοπαραγωγής από την ακαρπία και από την παντελή σε πολλές περιπτώσεις και ελειπέστατη σε άλλες καταπολέμηση του δάκου, νέοι κίνδυνοι εμφανίζονται και φέτος.

Συνένοχη η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης

laikisysp

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η διοίκηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για να σκεπάσει τις ευθύνες της και να στηρίξει την κυβέρνηση στην αντιαγροτική πολιτική που ακολουθεί και υλοποιεί, σηκώνει κουρνιαχτό για τη δακοκτονία και τους δασικούς χάρτες. Μετά την περσινή καταστροφή στην ελαιοπαραγωγή με την ακαρπία, και το πρόγραμμα δακοκτονίας, που έχει την ευθύνη υλοποίησης του και τις δυσοίωνες

Παραίτηση περιφερειακού συμβούλου – εναλλαγή

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ – Συμπόρευση για την ανατροπή
Υλοποιώντας την απόφαση της ιδρυτικής συνέλευσης της «ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ» αλλά και των συνελεύσεων που ακολούθησαν μετά από 16 μηνών θητεία, παραιτήθηκε και ο πρώτος επιλαχών του ψηφοδελτίου Νίκου Δονάτος παραχωρώντας τη θέση του στο δεύτερο

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ: ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΩΝ

laikisysp

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεθοδεύσεις και απαράδεκτους τακτικισμούς η διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου προετοιμάζει την τελική πράξη παράδοσης της διαχείρισης των απορριμάτων της Περιφέρειας στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Θα προσφύγουμε στο ΣΤΕ αν δεν ανακληθούν οι δασικοί χάρτες»

petros-tatoulis

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Άμεσα να παρέμβει ο Πρωθυπουργός για την ανάκληση της ανάρτησης των δασικών χαρτών και να δεσμευθεί η Κυβέρνηση σε χρονοδιάγραμμα διόρθωσης των σφαλμάτων, γιατί είναι αδιανόητο η χώρα να μην έχει δασολόγιο» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση του θέματος των δασικών χαρτών στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017.

Τατούλης «Άμεσα να παρέμβει ο Πρωθυπουργός για το πρόγραμμα δακοκτονίας 2017»

petros-tatoulis

 

«Αν σήμερα ο Πρωθυπουργός δεν αντιληφθεί το ατόπημα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη δακοκτονία και δεν θέσει τον Υπουργό προ των ευθυνών του, ώστε να ανατραπεί η πολιτική πρωτοβουλία για αλλαγή της διαδικασίας προμήθειας των φυτοπροστατευτικών φαρμάκων, το πρόγραμμα για το 2017 είναι ουσιαστικά ανέφικτο» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τοποθέτησή του στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017.

«Μέτρα προστασίας της λίμνης του Λάδωνα και Εμπλουτισμός με γόνο άγριας πέστροφας»¨

laikisysp

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Κύριε Περιφερειάρχη

Στις 30-3-2016 το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει από τον ιχθυογενετικό σταθμό του δασαρχείου Καλαμπάκας ικανή ποσότητα γόνου άγριας πέστροφας για τον εμπλουτισμό της λίμνης του λάδωνα.

Προγραμματισμός Δράσεων συνεργασίας και εξωστρέφειας Περιφέρειας Πελοποννήσου και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

unnamed-2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • Διαπεριφερειακή Συνεργασία Πελοποννήσου και Κεντρικής Μακεδονίας σε θέματα τουρισμού-πολιτισμού και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας

Στο πλαίσιο της Διαπεριφερειακής συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Περιφέρειας Κεντρικής

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Οι Πελοποννήσιοι πολίτες δε χρειάζονται «άφαντους» βουλευτές – πατερούληδες & σωτήρες»

nikolakou-600x348

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Βουλευτή Αρκαδίας κ. Παπαηλίου σχετικά με τα Κέντρα Κοινότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Άμεσα να ελέγξει ο Πρωθυπουργός την κα Φωτίου»

petros-tatoulis

 

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Υπουργού κας Φωτίου σχετικά με τη δημιουργία Κέντρων Κοινότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προέβη στην κάτωθι δήλωση:

Αναγκαία απάντηση στο ολίσθημα Γόντικα..

lepopprota

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, σε πρόσφατη συνέντευξή του, επιχείρησε προφανώς παρασυρμένος από λόγους εξυπηρέτησης συγκυριακής τακτικής να διασaτρεβλώσει τη στάση της Παράταξής μας «Πελοπόννησος Πρώτα», στην πρότασή του να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης στο Πε.Συ. το θέμα των δασικών χαρτών, για να μας ταυτίσει στη συνέχεια «τσουβαληδόν» με κόμματα, την κυβέρνηση και τελικά τον κ. Τατούλη………

Επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας μιας Ελκυστικής Τουριστικής και Αναπτυξιακής Ταυτότητας που να εκπροσωπεί όλη την Πελοπόννησο ως Ενιαία Γεωγραφική Περιφέρεια

Στιγμιότυπο 2017-02-08, 9.53.50 π.μ.

Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Συλλόγου Ξενοδόχων Δήμου Πύργου, Γεράσιμου Ζαχαρόπουλου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2017, στο ξενοδοχείο Marily στον Πύργο Ηλείας, κοινή σύσκεψη μεταξύ του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.) και των Τοπικών Συλλογικών Επαγγελματικών Φορέων, με θέμα την Τουριστική και Οικονομική Ανάπτυξη της ευρύτερης

Τατούλης: «Με σκληρό αγώνα εξασφαλίζουμε έργα εκατομμυρίων για τους πολίτες»

petros-tatoulis

 

Έργο εξαιρετικά αναγκαίο σε μια διαρκώς ανερχόμενη τουριστική περιοχή χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την ολοκλήρωση της αποχέτευσης του Κρανιδίου, τονίζοντας ωστόσο ότι η περιφερειακή αρχή έχει «ματώσει» να κρατήσει ζωντανό το έργο αυτό υπερβαίνοντας αλλεπάλληλες δυσκολίες, όπως και πολλά άλλα έργα εκατομμυρίων ευρώ επ’ ωφελεία των πολιτών.

«Θεματοφύλακας δημοκρατίας και νομιμότητας η Περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου»

peloponnisos_periferia_aftodioikisi

 

«Αποτελεί θεμελιώδες και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη, είτε είναι αριστερός, είτε δεξιός, είτε κεντρώος, είτε οτιδήποτε άλλο, να κάνει χρήση των δυνατοτήτων της πολιτείας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αναφορικά με τη δίωξη του Δημάρχου Πατρέων και τόνισε ότι «έχουμε δώσει σκληρούς και πραγματικούς αγώνες για τη δημοκρατία και την τήρηση των νόμων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και σεβόμαστε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης».

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Άμεσα η Κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα των δασικών χαρτών»

petros-tatoulis

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Με τη δική μας άμεση αντίδραση και παρέμβαση θέλουμε να προστατεύσουμε τη δημόσια γη και να εξασφαλίσουμε ένα στρατηγικό χάρτη ανάπτυξης και επενδύσεων, ζητώντας εκτός των άλλων το αυτονόητο, να πραγματοποιηθούν αυτοψίες πριν την ανάρτηση των δασικών χαρτών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για τους δασικούς χάρτες, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017.

«ΜΕΛΑΝΗ ΣΕΛΙΔΑ για το Περιφερειακό Συμβούλιο»

laikisysp

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σαν μελανή σελίδα θα παραμείνει στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου η άρνηση της πλειοψηφίας (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) να καταδικάσουν την παραπομπή σε δίκη του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ύστερα από μήνυση τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Η Περιφέρεια για τα Κέντρα Κοινότητας: «Ο Δήμος Τρίπολης ως δυνητικός δικαιούχος της πράξης σκοπίμως και εντέχνως καθυστερεί «παίζει κρυφτό»»

peloponnisos_periferia_aftodioikisi

Από τα μέσα Οκτωβρίου είναι σε ισχύ πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης  της πράξης με τίτλο «Λειτουργία  ONE STOP SHOP/ Κέντρων Κοινότητας Ευπαθών Ομάδων με διευρυμένες Υπηρεσίες» η οποία αφορά τη συγκρότηση και λειτουργία  ενός Κέντρου Κοινότητας με κινητή μονάδα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με δικαιούχους  τους Δήμους έδρας μετά από σύμπραξη του Δήμου έδρας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους λοιπούς Δήμους της κάθε περιφερειακής ενότητας.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου προς τον Πρωθυπουργό «Άμεση προτεραιότητα η προστασία του εισοδήματος των αγροτών και της αγροτικής παραγωγής»

petros-tatoulis

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την ανάγκη προστασίας τόσο της αγροτικής παραγωγής και την απρόσκοπτη διάθεσή της στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού, όσο και του εισοδήματος των αγροτών, επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Προστασίας του Πολίτη, ενόψει των κινητοποιήσεων των αγροτών της χώρας.