Category Archives: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: «Καθολικής σημασίας για τη χώρα οι πολιτικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου»

petros-tatoulis

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Καθολικής σημασίας για τη χώρα και καθοριστικές για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τις πολιτικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά τη συζήτηση της πρότασης της Περιφερειακής αρχής στο Υπουργείο Οικονομίας

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Προϋπόθεση για την κυκλική οικονομία η ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων»

petros-tatoulis

«Δεν υφίσταται κυκλική οικονομία χωρίς σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε επερώτηση για την εναρμόνιση του ΣΔΙΤ των απορριμμάτων της Πελοποννήσου με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΟΑΣΠΠ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Δευτέρα 19 Ιουνίου συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της ΟΑΣΠΠ και αποφάσισε να συμμετέχει στην απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για κινητοποιήσεις το τελευταίο δεκαήμερο του Ιούνη.

Σήμερα Τρίτη 20 Ιούνη παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΑΣΠΠ και πληγέντων από χαλαζόπτωση αγροτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον ΕΛΓΑ στην Τρίπολη για να ενημερωθούμε για την πρόοδο και την εξέλιξη των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν  στις πληγείσες περιοχές.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Επενδύουμε στη Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση για την εξέλιξη της Καλαμάτας σε πρότυπο Ευρωπαϊκό Δήμο»

unnamed-1

Ευρεία συζήτηση για το σύνολο των υποδομών του Δήμου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, κατά την οποία αναλύθηκε διεξοδικά το μεγάλο έργο της Περιφέρειας, το Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης.

Ικανοποίηση Τατούλη για την επιτυχία του «Παγκόσμιου Συνεδρίου Βιοσυντονισμού»

unnamed-1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την ικανοποίησή του για την επιτυχία του «Παγκόσμιου Συνεδρίου Βιοσυντονισμού» που πραγματοποιήθηκε στο Άστρος εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή λήξης τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017, και απευθυνόμενος στους συνέδρους τους κάλεσε να επιστρέψουν ξανά στην Πελοπόννησο, «όπου ο προσωπικός σας μύθος συνάντησε τον αιώνιο μύθο της Μυθικής Πελοποννήσου».

«Καινοτόμες μορφές επιμόρφωσης/επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών στα σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου»

unnamed-6

Το Σάββατο 17/ 6/ 2017 πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Τρίπολη ημερίδα με θέμα: «Καινοτόμες μορφές επιμόρφωσης/επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών στα σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου». Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από τη Μονάδα Μεθοδολογίας Πολιτικών και Πρακτικών Επιμόρφωσης του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Στους ρυθμούς και τις γεύσεις της Πελοποννήσου για μια εβδομάδα το Βουκουρέστι

unnamed-3

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ελληνική – Πελοποννησιακή εβδομάδα που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Pullman στο Βουκουρέστι από 12 έως 18 Ιουνίου 2017. Η εβδομάδα της Πελοποννήσου στο Βουκουρέστι διοργανώθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Βουκουρέστι,

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Οδηγός για την πατρίδα η θυσία των ηρώων της»

petros-tatoulis

«Ήρθαμε εδώ λοιπόν για να μπορέσουμε να ξαναφέρουμε στις μνήμες μας, αφενός μεν τους πεσόντες ήρωες μας, αφετέρου δε να θυμηθούμε ότι στους χαλεπούς καιρούς η μνήμη αυτών των ηρώων είναι το μεγάλο αποκούμπι μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης

«ΠΛΗΡΗΣ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου»

laikisysp

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά  τη  διακοπή  της  συνεδρίασης  του  ΠεΣυΠ  την προηγούμενη Τετάρτη 14-6-2017, γιατί δεν υπήρχε ο απαιτούμενος αριθμός των 14 Περιφερειακών Συμβούλων για να ψηφίσουν την ιδιωτικοποίηση των νερών του Ανάβαλου, νέος εκφυλισμός στη σημερινή συνεδρίαση.

Τατούλης: «Δικαιούχος των πηγών του Αναβάλου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και κανένας άλλος»

anavalos

«Δικαιούχος των νερών των πηγών του Αναβάλου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έχει την κυριότητα, και κανένας άλλος» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου της εγκατάστασης νερού της πηγής του Αναβάλου, από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Κρίσιμος παράγοντας επιτυχίας του ΠΑΑ 2014 – 2020 η εξειδίκευσή του ανά Περιφέρεια»

unnamed-3

Την ανάγκη εξειδίκευσης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 ανά Περιφέρεια πρόταξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην τοποθέτησή του στην 3η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΑΑ στο Ναύπλιο τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «Δεν μπορείς αυτή τη στιγμή να πας με οριζόντιες πολιτικές

«Μη με ξεχάσεις»!  Γιαννακούρας: «Όχι μόνο τους ξέχασαν, αλλά και τους εκδίωξαν» – Ένα βιβλίο που πρέπει όλοι και κυρίως όσοι ασχολούνται με την ιστορία να  διαβάσουν

Στιγμιότυπο 2017-06-16, 5.33.00 μ.μ.

«Με πολύ χαρά δέχτηκα την επίσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, στην Τρίπολη και την αφιέρωση του βιβλίου – μαρτυρία «Μη με Ξεχάσεις» του αειθαλή Γιώργη Κάβουρα, από τους τελευταίους και ελάχιστους επιζώντες της Εθνικής Αντίστασης, ενός μαχητή του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ), που έλαβε μέρος σε πολλές μάχες σε όλη την Πελοπόννησο εναντίον του Γερμανού κατακτητή».

«Μη με ξεχάσεις» – βιβλίο για την Αντίσταση στον Πέτρο Τατούλη

unnamed

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο γνωστός αντιστασιακός της Εθνικής Αντίστασης 1940 – 1944 και αντάρτης του ΕΛΑΣ μπάρμπα – Γιώργης Κάβουρας επισκέφθηκε τον αγαπημένο του φίλο Πέτρο Τατούλη, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, για να του εγχειρήσει το νεοεκδοθέν βιβλίο του με τίτλο «Μη με ξεχάσεις».

Τατούλης: «Εμβληματική για τη χώρα η πολιτική παρουσία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη»

petros-tatoulis

 

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ένας πολίτης αυτού του τόπου που δεν δείλιασε ποτέ να αναμετρηθεί με το καθήκον του απέναντι στον τόπο και την κοινωνία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια του πολιτικού μνημόσυνου προς τιμή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017.

Παρέμβαση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα στο ΠεΣυ Πελοποννήσου για την ΜΠΕ για τα νερά του Ανάβαλου

laikisysp

Τρίπολη 14 – 6 – 2017
Προβλέπει σημεία και τέρατα.
1ον Εξαιρεί τα νερά της Λέρνης που είναι φυσικό και καλής ποιότητας νερό και για ύδρευση και το αντικαθιστά με νερό από το εργοστάσιο αφαλάτωσης που θα φτιαχτεί στον Ανάβαλο με ΣΔΙΤ.

H Περιφέρεια για το ΠΟΠ ελιά Κλαμάτας

elia

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το ΠΟΠ ελιά Κλαμάτας ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συυβουλίου Πελοποννήσου κ. Ηλίας Στρατηγάκος δήλωσε:

ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

lepopprota

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία στη χώρα μας οι 5 νομοί της Περιφέρειάς μας βρίσκονται ψηλά στον κατάλογο των τροχαίων δυστυχημάτων. Σ’ αυτό, εκτός των άλλων, συμβάλλει και η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, αλλά και η ελλιπής και λανθασμένη συντήρησή τους.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Έτοιμο το σχέδιο της Περιφέρειας για τη μαρίνα Ναυπλίου με ΣΔΙΤ»

petros-tatoulis

Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Δημητρίου Κωστούρου και του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Τάσσου Χειβιδόπουλου σχετικά με το ΣΔΙΤ για τη μαρίνα του Ναυπλίου πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΟΑΣΠΠ)

download

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΑΣΠΠ, θα πραγματοποιήσει σύσκεψη, την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημαρχείου Μεσσήνης, με ομιλητή τον Βαγγέλη Μπούτα (Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και Μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων).

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Μεγάλη δύναμη της χώρας ο τουρισμός»

unnamed

 

Το αναπτυξιακό μοντέλο και τον στρατηγικό σχεδιασμό για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρουσίασε η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού με θέμα «Σύνδεση Εθνικής Στρατηγικής και Περιφερειακών Στρατηγικών  για τον Ελληνικό Τουρισμό». Η συνάντηση ήταν πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού με στόχο την επίτευξη συνεργασιών και συνεργειών για την παρουσίαση της εθνικής στρατηγικής για τον ελληνικό τουρισμό.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Πολιτικός ο ρόλος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για τη συνεργασία των Ευρωπαϊκών Περιφερειών και Δήμων»

unnamed

Τον πιλοτικό χαρακτήρα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για την Ευρώπη ανέδειξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει αντίστοιχη δομή συνεργασίας Περιφερειών και Δήμων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο» κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας της πολιτικής επιτροπής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη Στουτγάρδη την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017.

Το CERN στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Στιγμιότυπο 2017-06-08, 8.12.05 π.μ.

Την Τετάρτη, 31 Μαΐου, και την Πέμπτη, 1 Ιουνίου, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου υποδέχθηκε το CERN και τους επιφανείς συνεργάτες του, σε μια διημερίδα διεθνούς εμβέλειας.

Προαγωγή και διάδοση της Συστημικής Σκέψης στην περιφέρεια Πελοποννήσου

img_2438

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας , των καινοτόμων δράσεων θεματικών μορφών τουρισμού αλλά και των εναλλακτικών μορφών προβολής του προορισμού, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, συμμετείχε στη διοργάνωση του 13ου Εθνικού και Διεθνούς Συνεδρίου «Systemic Oragnizational Excellence»,

ΟΑΣΠΠ: Aγροτικά προϊόντα πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές

tmp_5125-agrotew-peloponnisoy-562x374-1814205253_custom

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΑΣΠΠ, θα πραγματοποιήσει σύσκεψη, την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημαρχείου Μεσσήνης, με ομιλητή τον Βαγγέλη Μπούτα (Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και Μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων).

Τατούλης: Κρίσιμο το μοντέλο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για το μέλλον της Ευρώπης

img_2730_small

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Οι θεσμοί που είναι εγγύτατα στον πολίτη μπορούν να αντιμετωπίζουν τα επιμέρους προβλήματα με τον καλύτερο τρόπο, να ενισχύουν τις κυβερνητικές πολιτικές και πάνω απ’ όλα, σε μια καινούργια εμπειρία που έχουν οι Ευρωπαϊκοί λαοί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να θεμελιώνουν με τον καλύτερο τρόπο έναν