Category Archives: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Στη «Μπιενάλε της Μεσογειακής Διατροφής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Υγιεινή Διατροφή και την Ειρήνη» η Περιφέρεια Πελοποννήσου

unnamed-1

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά την πρόσκληση της Προέδρου του Καλλιτεχνικού Ιδρύματος «Paolo di Tarso» Luana Gallo προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, συμμετείχε στην Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Απριλίου στο Corigliano d΄ Otrando της Περιφέρειας της Απουλίας, με θέμα «Μπιενάλε της Μεσογειακής Διατροφής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην  Υγιεινή Διατροφή και την Ειρήνη».

Παρέμβαση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα στο ΠεΣυ για τη ΣΜΠΕ για το Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΑΔΜΗΕ.

laikisysp

Τα τελευταία χρόνια έχουμε σοβαρές εξελίξεις και αρνητικές αναδιαρθρώσεις στον τομέα της ενέργειας στη Πελοπόννησο.

Το Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης συρρικνώνεται.

Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στιγμιότυπο 2017-04-27, 4.47.31 μ.μ.

Στα πλαίσια του προγράμματος «Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών με πεδίο εφαρμογής επιλεγμένες περιοχές του φυσικού, περιαστικού, αγροτικού και αστικού συστήματος Δήμων των Περιφερειακών Ενοτήτων Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας για την διετία 2016-2017», σας γνωστοποιούμε  ότι στις 24.04.17 πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας, ψεκασμός από αέρος σε πλημμυρισμένες εκτάσεις  στο φυσικό σύστημα του Δήμου Ευρώτα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην  Έκθεση «ΤΑΧΙΔΙ 2017»

unnamed-3

Στην  Έκθεση «Ταξίδι 2017», που διοργανώθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία από 21 έως 23 Απριλίου, έδωσε δυναμικά το παρόν για πρώτη φορά η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η έκθεση η οποία αποτελεί το κομβικό σημείο για την σωστή και πλήρη ενημέρωση του Κύπριου ταξιδιώτη, όσον αφορά τουριστικούς προορισμούς και ταξιδιωτικά πακέτα, διοργανώθηκε για 20ή  φορά από το Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) και την εταιρεία Display Art.

Μνημόνιο Συνεργασίας Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Στιγμιότυπο 2017-04-25, 12.57.16 μ.μ.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚυ) και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συνεχίζουν τη διεύρυνση των συνεργασιών τους, ενισχύοντας περαιτέρω τις προοπτικές και τη δυναμική τους. Τη συνεργασία των δύο Πανεπιστημίων, θεσμοθέτησαν στις 20 Απριλίου, με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, οι εκπρόσωποι των δύο Ανώτατων

Νέα πρόταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων ζητά ουσιαστικά ο ΦΟΣΔΑ

anakyklosh

Αναβολή, αλλά στην ουσία απόρριψη από τον ΦΟΣΔΑ της πρότασης για υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΦΟΔΣΑ και Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα απορρίμματα. Η πρόταση είχε έρθει ύστερα από τη συνάντηση της Περιφέρειας με τη διυπουργική επιτροπή που στην ουσία μιλούσε

Περιφέρεια Πελοποννήσου προς Θεανώ Φωτίου: «Υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στη συνεργασία σας με τις αιρετές Περιφέρειες;»

peloponnisos_periferia_aftodioikisi

Δελτίο Τύπου
Από το Δεκέμβριο του 2015, κατά τη διαδικασία διαβούλευσης με την αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου, θέσαμε ως κατεξοχήν δράση την ανάπτυξη της Περιφερειακής Κοινωνικής Πύλης Πελοποννήσου και καταθέσαμε και τον πρότυπο κοινωνικό σχεδιασμό. Επ’ αυτού αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε και μέχρι σήμερα ακόμη την άρνηση της κ. Φωτίου, οι παρεμβάσεις της οποίας έχουν επιφέρει σοβαρές καθυστερήσεις στον Περιφερειακό Κοινωνικό Σχεδιασμό της Πελοποννήσου.

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της Θερμοκοιτίδας νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΘΕΑ – ΕΒΕΑ)

Στιγμιότυπο 2017-04-24, 12.58.13 μ.μ.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στοχεύοντας στην εξωστρέφεια, στην καινοτομία, στην ανάπτυξη και στη σύνδεση της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας με το επιχειρείν προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΘΕΑ – ΕΒΕΑ). Το μνημόνιο υπέγραψαν στις 20 Απριλίου 2017 ο Πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Μασσέλος.

ΟΔΔΥ: Στο σφυρί αυτοκίνητα- Τιμή εκκίνησης τα 180 ευρώ

Autokinita-570-696x344

Με τιμή εκκίνησης τα 180 ευρώ δημοπρατεί ο ΟΔΔΥ οχήματα στο Τελωνείο Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, στις 25 Απριλίου ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ στο Ισόγειο του Τελωνείου Καλαμάτας, Πλατεία Τελωνείου Καλαμάτα, θα γίνει προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για να εκποιηθούν α) το καθένα χωριστά

Συλλογικότητες Πελοποννήσου κατά της πανάκριβης ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων της Πελοποννήσου και υπέρ της αποκεντρωμένης διαχείρισής τους με έμφαση στη διαλογή στην πηγή και την ανάκτηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συλλογικότητες κατά της πανάκριβης ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων της Πελοποννήσου και υπέρ της αποκεντρωμένης διαχείρισής τους με έμφαση στη διαλογή στην πηγή και την ανάκτηση, συναντήθηκαν σήμερα 18-4-2017 στην Τρίπολη και αποτίμησαν τις τελευταίες εξελίξεις και δεδομένα όπως μεταξύ άλλων:

Την καθυστέρηση δημοσιοποίησης του κειμένου του επιχειρούμενου από την Περιφερειακή αρχή Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) μετά 55 μέρες από την ψήφισή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 20-2-2017.

Συνάντηση εργασίας των ΚΕΚ της Περιφέρειας ΠελοποννήσουΣυνάντηση εργασίας των ΚΕΚ της Περιφέρειας Πελοποννήσου

unnamed-1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συνεργασία των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Αργολίδα, στην Κορινθία και τη Μεσσηνία με στόχο τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών κατάρτισης Δια Βίου Μάθησης στους πολίτες, τέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας την Τρίτη 11 Απριλίου 2017 στην έδρα της Περιφέρειας.

«Όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα κι ο Θεός ο ίδιος δε με σταματά»

Των οργανώσεων της ΛΑΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ – ΑΡΚΑΔΙΑΣ –  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – ΛΑΚΩΝΙΑΣ και ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
«Όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα κι ο Θεός ο ίδιος δε με σταματά». Το γνωστό αυτό άσμα αφιερώνουμε εξαιρετικά οι οργανώσεις της ΛΑΕ στην  Πελοπόννησο στον  κ.Τσίπρα  μετά  τα  όσα είπε σήμερα στον  κ. Τατούλη.   

Αίτηση ακύρωσης των δασικών χαρτών θα καταθέσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον

petros-tatoulis

Νέα πολιτική παρέμβαση Τατούλη για τους δασικούς χάρτες

Με νέα του πολιτική παρέμβαση προς την Κυβέρνηση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ζητά την άμεση διόρθωση των σφαλμάτων των δασικών χαρτών πριν την κύρωσή τους και τονίζει «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον, θα καταθέσει αίτηση ακύρωσης αν παραμείνουν στη σημερινή τους κατάσταση και θα αναζητήσει αστικές ευθύνες σε κάθε κατεύθυνση».

Κατσίρης: «Η κατάσταση με τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο είναι επιεικώς απαράδεκτη και την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτό, φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

dsc_0458

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το αν η Ν.Δ έχει αλλάξει στάση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου & πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Τρίπολης, Γιάννης Κατσίρης, δήλωσε ότι: «Η κατάσταση με τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο είναι επιεικώς απαράδεκτη και την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτό, φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που επί 2,5 χρόνια

«Ενέργεια στην υπηρεσία του λαού και όχι των κερδών των μονοπωλίων»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου Του ΚΚΕ
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες των λαϊκών οικογενειών,

Η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ σάς απευθύνει κάλεσμα για οργάνωση της πάλης με στόχο την ολόπλευρη κάλυψη της ανάγκης του λαού για πρόσβαση σε επαρκή και φθηνή Ενέργεια, τη μείωση του βαθμού ενεργειακής εξάρτησης της χώρας, την ασφάλεια των εργαζομένων του κλάδου, την προστασία της δημόσιας Υγείας και του περιβάλλοντος.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τελειώνει τη βρώμικη δουλειά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο»

kke

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Όπως σε πολλούς τομείς, έτσι και στη διαχείριση των απορριμμάτων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήρθε να τελειώσει τη βρόμικη δουλειά που δε μπορούσαν να τελειώσουν οι προηγούμενοι.

Απορρίμματα Πελοποννήσου: Tι προβλέπει η κυβερνητική λύση

monada_epeksergasias_aporrimata_aftodioikisi.gr_-696x462

Σε Διυπουργική Σύσκεψη με συμμετοχή της Περιφέρειας και του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου αποφασίστηκε να δοθεί το πράσινο φως προκειμένου να ολοκληρωθούν τα απαραίτητα βήματα, εντός του Απριλίου, για την υπογραφή της σύμβασης του έργου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη.

«Τέλος στην τραγωδία των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο. Η κυβέρνηση υπογράφει το ΣΔΙΤ μέσα στον Απρίλη»

petros-tatoulis

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, μετά από πρόσκληση, παρευρέθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη συζήτηση του θέματος της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων

Έντονο το ενδιαφέρον της Ιταλικής αγοράς για το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου

unnamed-5

Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και Ιταλικής Φιλελληνικής Εταιρείας

Σε μια από τις μεγαλύτερες για την Πελοποννησιακή τουριστική αγορά έκθεση, την  ΒΙΤ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει, αφενός μεν το τουριστικό δυναμικό της, αφετέρου δε, το ισχυρό της  πλεονέκτημα, που είναι το πολιτιστικό και πολιτισμικό της απόθεμα. Συγκεκριμένα, από 2-4 Απρίλη στη Fierra Milano οι  πολυπληθείς επισκέπτες, που κατέκλυσαν την έκθεση ΒΙΤ 2017, έδειξαν το έντονο ενδιαφέρον τους για τη «Μυθική Πελοπόννησο».

Στο νοσοκομείο η άτυχη μαθήτρια που γλύστρισε στα σκαλιά του Παλαμιδίου

atixima_palamidi8-1

Μπορεί να ανεβαίνουν-κατεβαίνουν χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο τα 999 σκαλιά του Παλαμιδίου χωρίς πρόβλημα, αλλά μια απροσεξία, ένα στραβοπάτημα είναι αρκετό για “περιπέτειες”.Τα πέτρινα σκαλιά είναι γλιστερά. Έτσι σήμερα το μεσημέρι λίγο μετά τις δύο μια μαθήτρια από σχολική εκδρομή Γυμνασίου του Ασπροπύργου στο Ναύπλιο, κατεβαίνοντας  και λίγο μετά τις πρώτες δεκάδες σκαλιών στραβοπάτησε και έπεσε χτυπώντας μάλλον άσχημα.

Νικολάκου: «Προκλητικό να μιλούν για σκάνδαλο Δήμαρχοι, οι οποίοι είναι κύρια υπεύθυνοι για την απαράδεκτη κατάσταση με τα απορρίμματα»

nikolakou-600x348

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη σημερινή συνέντευξη τύπου πέντε Δημάρχων και ενός Δημοτικού Συμβούλου η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Αναγκαία η εφαρμογή ολοκληρωμένης ενεργειακής πολιτικής στη χώρα»

petros-tatoulis

Πολιτικές παρεμβάσεις Πέτρου Τατούλη για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

«Το πρόβλημα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ είναι βαθύτατα πολιτικό. Είναι το αποτέλεσμα μιας ανύπαρκτης πολιτικής για την ενέργεια στη χώρα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 για το ζήτημα αυτό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την απελευθέρωση της Ηλεκτρικής Ενέργειας

laikisysp

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από κοινού οι δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΕ αρνήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (3-4-2017) την πάρα κάτω απόφαση, στηρίζοντας ουσιαστικά την πάρα πέρα απελευθέρωση της Ηλεκτρικής Ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Ετσι είναι τώρα η εθνική Κορίνθου-Πατρών – Σε βίντεο 4 λεπτών

erfasd

Στην κυκλοφορία αναμένεται να δοθεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα το μεγαλύτερο μέρος της εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών. Ο δρόμος πλέον στο μεγαλύτερο κομμάτι του είναι νέος και δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν. Κάτι που διαπιστώνεται πλέον και στο βίντεο που ανήρτησε στο youtube το site «npress». Σε μερικά σημεία βέβαια, όπου οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί, η κυκλοφορία διεξάγεται από μία λωρίδα.

Τατούλης: «Κόλαφος για τους πολιτικούς συκοφάντες η πανηγυρική αθώωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου»

petros-tatoulis

Κόλαφο για όλους όσους έκαναν σημαία τους το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ναυπλίου στον αγώνα τους για την πολιτική δυσφήμισή του χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την πανηγυρική απόφαση αθώωσής του από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου.