Category Archives: Επικαιροτητα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 51ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο ΕΣΕΤ

02

Ένα ακόμη επιτυχημένο συνέδριο της ΕΣΕΤ που ένωσε και δυνάμωσε τη φωνή των δημοσιογράφων της Περιφέρειας

Η Βέροια και η Ημαθία τόπος – πυρήνας στην ιστορία και τον πολιτισμό του Ελληνισμού φιλοξένησε και συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία του 51ου Πανελλήνιου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου που είχε ως θέμα «Δημοσιογραφία και Δημοσιογράφος στην Ελληνική Περιφέρεια».

Εθελοντική αιμοδοσία από το «Αξιον Εστί» στο Αστρος – Αύριο και μεθαύριο (23-24/10) στην Τρίπολη

unnamed

Από το Αστρος ξεκίνησε αυτή τη φορά τη δράση του για εθελοντική αιμοδοσία το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. Από το πρωί δεκάδες συμπολίτες μας βρέθηκαν στην αίοθυσα του πνευμαιτκού κέντρου του ναού του Αγίου Παύλου στο Αστρος και έδωσαν αίμα για κάποιο συνάνθρωπο που θα το έχει ανάγκη.

ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ: Εθελοντική αιμοδοσία 22/10 στο Αστρος, 23-24/10 στην Τρίπολη

14440813_1064762876978650_8634621607642805888_n

Στην κυκλοφορία και το τελευταίο κομμάτι του δρόμου Αστρους – Τρίπολης

14600757_10210594979261397_62389559_o

Στην κυκλοφορία δόθηκε και το τελευταίο κομμάτι του δρόμου Αστρους – Τρίπολης με το μικρό τούνελ που περνάει μέσα από το βουνό. Αυτό διαπιστώσαμε σήμερα το πρωί κάνοντας τη διαδρομή, ενώ αναμένουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις, αλλά και τον ηλεκτροφωτισμό. Ετσι ολοκληρώθηκε ουσιαστικά το έργο του δρόμου που συνολικά μειώνει αρκετά τόσο την απόσταση, όσο και την επικινδυνότητα σε σχέση με το παρελθόν.

Μαθήματα ζωής με εκατοντάδες κόσμου στη σημερινή ποδηλατάδα (photos & video)

img_0369

Μαθήματα ζωής σήμερα από τους μαθητές της Βόρειας Κυνουρίας στην Ποδηαλατάδα που οργανώθηκε και φέτος από συλλόγους γονέων του Δήμου. Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι αναποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συλλόγων και έδωσαν το παρών το πρωί στη διασταύρωση Αστρους

Ποδηλατάδα της Κυριακής 2/10: Μήνυμα του wheeling2help και κάλεσμα του συλλόγου γονέων δημ. σχολείου Παρ. Αστρους

unnamed-24

Το μηνυμα του wheeling2help και των ποδηλατων που ταξιδεψαν απο την Κωνσταντινουπολη προς τους Συλλογους Γονεων του Δημου Βορειας Κυνουριας για την ποδηλαταδα που θα γινει στις 2 οκτωβριου στις 10π.μ.!!!!! Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Γυρίσματα ταινίας στο Κάστρο Παραλίου Άστρους

kastro

Με αφορμή το συμφωνικό έργο του κου Γιώργου Κατραλή, που έχει ως τίτλο «Άλωση» και αναφέρεται στην Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, στο Κάστρο Παραλίου Άστρους, από τις 10:00 περίπου έως και τις 19:00, θα πραγματοποιηθεί κινηματογραφική λήψη, στην οποία συμμετέχουν εθελοντικά 70 μέλη χορευτικών συλλόγων του Δήμου Τρίπολης αλλά και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης στο Αστρος

Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουστικής της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας θα λειτουγηήσει σύντομα (17/10) και στο Αστρος, σύμφωνα με εγκύκλιο του Μητροπολίτη κκ. Αλεξάνδρου. Τα μαθήματα θα γίνονται στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Παύλου. Δείτε την εγκύκλιο παρακάτω.

2/10 Ποδηλατάδα – Συμμετέχουμε και προφέρουμε 1 ευρώ για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου

2/10 Ποδηλατάδα με κοινωνική προσφορά

Ποδηλατάδα οργανώνουν και φέτος οι σύλλογοι γονέων της περιοχής την Κυριακή 2/10. Αφετηρία η διασταύρωση των επαρχιακών οδών Αστρους – Παρ. Αστρους και Αστρους – Λεωνιδίου και ο τερμαρτισμός στην πλατεία του Παρ. Αστρους. Θα υπάρχει μάλιστα και συμβολική συμμετοχή 1 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν στην αγορά αναπηρικού αμαξιδίου για το wheeling2helptripoli. Εντός των ημερών θα ανακοινωθούν περισσότερα από τους διοργανωτές.

Ανακοινώθηκε το νέο Πρόγραμμα Voucher 29-64 Ετών- Υπολογίστε τα μόριά σας

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα Voucher ηλικίας από 29 έως 64 ετών (γεννηθείς από 1/1/1952 έως 31/12/1987) για 23.000 μακροχρόνια άνεργους με τίτλο «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ 29-64 ΕΤΩΝ ΣΕ ΚΛΑΔΟΥΣ ΑΙΧΜΗΣ». Το σχέδιο της πρόσκλησης έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει έως και την 1η Οκτωβρίου 2016 και ώρα 23.59.

Κόπηκαν οι φοίνικες στο Δημοτικό Σχολείο του Παρ. Αστρους

Φαίνεται πως για τους άρρωστους από το κόκκινο σκαθάρι φοίνικες στο σχολείο του Παραλίου Αστρους δεν βρέθηκε γιατριά και σήμερα το πρωί κόπηκαν από συνεργείο του Δήμου 4 δέντρα (2 εντός και 2 εκτός του σχολείου). Οπως μας είπαν από το Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου

Ενα… ξωτικό στην παραλία – Αναζητείται ο καλλιτέχνης

Ενας περίεργο… αντικείμενο έκανε την εμφάνισή του πριν λίγες μέρες στην κεντρική παραλία του Παρ. Αστρους, προκαλώντας την καταρχήν έκπληξη όσων των αντίκρισαν. Ο καλλιτέχνης-δημιουργός άγνωστος, όμως οι επιρροές από λαϊκές παραδόσεις κεντροευρωπαϊκών κρατών, αλλά τα ταινίες όπως ο «Αρχοντας των Δαχτυλιδών» είναι φανερές.

Το κτήριο του ΟΤΕ στο Παρ. Αστρος καλό δεδικασμένο και για το Αστρος;

Ενημέρωση στο ΔΣ για την υπόθεση (δες ΕΔΩ) με το κτήριο του ΟΤΕ στο Παρ. Αστρος ζήτησε χθες ο δ/σ κ. Αγγ. Καμπύλης, υποστηρίζοντας μάλιστα πως η ίδια διαδικασία θα μπορούσε να ακολουθηθεί και για το κτήριο στο Αστρος, για το οποίο είχε ακολουθηθεί τότε η ίδια δαδικασία παραχώρησης. Απαντώντας ο Δήμαρχος κ. Μαντάς είπες πως ακόμα περιμένουμε να καθαρογραφεί και να κοινοποιηθεί επίσημα η δικαστική απόφαση και μετά να προβούμε στις όποιες ενέργειες.

Βανδαλισμοί στο ΓΕΛ Αστρους

Εικόνες βανδαλισμού αντίκρισαν σήμερα το πρωί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί στο ΓΕΛ Αστρους. Χθες το βράδυ πιθανότατατα νεαροί οπαδοί έβαψαν με συνθήματα τους τοίχους του σχολείου, αδιαφορώντας πλήρως για το πως θέλει το κτήριο η σχολική κοινότητα. Σε τέτοιες

Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανακατασκευή της παιδικής χαράς Παρ. Αστρους

Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανακατασκευή της παιδικής χαράς του Παρ. Αστρους, συνολικού προϋπολογισμού 29.782,25 ευρώ, όπως προέκυψε από την έκπτωση 34,35% που έδωσε ο ανάδοχος. Το έργο θα εκτελεστεί εντός προθεσμίας εκατόν είκοσι (120) ημερολογιακών ημερών από την υπογραφή της σύμβασης. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Το κτίριο του ΟΤΕ στο Π. Άστρος επιστρέφει στο Δήμο – Το ιστορικό της υπόθεσης και τα επόμενα βήματα

Ο στόχος επετεύχθη και με την σφραγίδα της ελληνικής δικαιοσύνης, το κτίριο του ΟΤΕ που είναι κτισμένο σε οικόπεδο που δωρίθηκε από την τότε κοινότητα Παραλίου Άστρους στο τότε δημόσιο οργανισμό (1969) για την ανέγερση τηλεπικοινωνιακού κέντρου, επιστρέφει ξανά ως δημοτική περιουσία καθώς έπαψε να χρησιμοποιείται για τον λόγο που δωρίθηκε.

Ας δούμε συνοπτικά όλες τις κινήσεις που οδήγησαν στην συγκεκριμένη δικαστική απόφαση υπέρ του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και της Τοπικής Κοινότητας Παραλίου Άστρους και το τι μέλλει γενέσθαι για να ολοκληρωθεί και τυπικά μια ιστορική για τον τόπο μας διαδικασία.

Οι πρώτες διεκδικητικές κινήσεις από πλευράς δήμου, ξεκίνησαν το 2003, με μια επιστολή του τότε δημάρχου Στράτη Δαλιάνη προς την διοίκηση του ΟΤΕ (αριθ πρωτ 2519 | 2/4/2003), μέσω της οποίας ζητούνταν η …καλοπροαίρετη επιστροφή του κτιρίου στο δήμο, καθώς ο Οργανισμός είχε πάψει ήδη για αρκετά χρόνια να το λειτουργεί. Ο κ. Δαλιάνης μάλιστα στην επιστολή του, ξεδίπλωνε και το όραμά του να κατεδαφίσει το κτίριο και να αποκαταστήσει το προϋπάρχον εκεί πάρκο ενώνοντας το με τους υπόλοιπους χώρους της πλατείας. Την αρνητική απάντηση του οργανισμού και μια σειρά αλληλογραφίας, ακολούθησε Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (403/2006) μετά από 3 χρόνια, υπό την νομική καθοδήγηση και τις υποδείξεις του δικηγόρου Δημήτρη Βερβεσού, η οποία προέβλεπε την αυτοδίκαιη μετεγγραφή της ιδιοκτησίας του ακινήτου από τον ΟΤΕ στο δήμο λόγω της αλλαγής χρήσης από την αιτία της δωρεάς. Ο ΟΤΕ άσκησε αμέσως αίτηση ακυρώσεως κατά της απόφασης και η υπόθεση οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη. Μάλιστα, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, «τυπικά»  η απόφαση του ΔΣ αρκούσε για την μετεγγραφή του ακινήτου, το ζήτημα όμως κόλλησε στο Υποθηκοφυλακείο απ’ όπου ζητήθηκε τελεσίδικη δικαστική απόφαση κι έτσι η αναμονή της δικαστική οδού αποδείχθηκε μονόδρομος.

Η υπόθεση τα επόμενα χρόνια βρέθηκε να βαλτώνει στα συρτάρια του ΣτΕ κι έτσι ο τότε τοπικός σύμβουλος Π. Άστρους και νυν ιερέας και ιατρός Σταύρος Δελημανώλης, καταθέτει αίτημα συζήτησης προς το Συμβούλιο της τοπικής κοινότητας και πετυχαίνει ομόφωνη απόφαση (11/2008) αιτήματος επαναδιεκδίκησης από τον δήμο της κυριότητας του κτιρίου, στην οποία περιέχονταν οι νομικές υποδείξεις του κ. Βερβεσού.
Την συκεκριμένη απόφαση του Τ.Σ. καθώς και την προηγούμενη του Δ.Σ., αξιοποίησε τελικά η δημοτική αρχή το 2011 με πρωτοβουλία του τότε δημάρχου Μανώλη Σκαντζού, με το Δ.Σ. να επικαιροποιεί την απόφαση του 2006 και υπό την νομική καθοδήγηση του δικηγόρου Γιάννη Μαντζουράνη να ενισχύει τη θέση του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το ΣτΕ όμως έκρινε πως δεν είναι αρμόδιο και παρέπεμψε την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης προκειμένου να δικαστεί τελεσίδικα, όποτε φτάσαμε στο 2015 και ο δήμαρχος Τάκης Μαντάς ζήτησε την συμβολή του δικηγόρου Σπύρου Κουτσογιάννη, ο οποίος συνέταξε το αιτιολογικό διεκδίκησης του κτιρίου σε συνεργασία με τον νομικό εκπρόσωπο του δήμου, δικηγόρο Παναγιώτη Γαλάνη.
Η εισήγηση των κ.κ. Κουτσογιάννη και Γαλάνη έγινε δεκτή από το δικαστήριο και πλέον η δικαστική απόφαση (αναμένεται να καθαρογραφεί) σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των νομικών, αποτελεί τεκμήριο …ιδιοκτησίας για τον δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Οι κινήσεις που απομένουν πλέον είναι τυπικές μεν αλλά και ουσιαστικές, καθώς το ακίνητο πρέπει να μετεγγραφεί (υποθηκοφυλακείο, κτηματολόγιο κλπ) στην ιδιοκτησία του δήμου Βόρειας Κυνουρίας (με την απόφαση ανά χείρας) και ο δήμος αντίστοιχα να προετοιμαστεί να αντιμετωπίσει πιθανή προσφυγή του ΟΤΕ κατά της τελεσίδικης απόφασης (σε ακυρωτικό όμως πλέον επίπεδο κι όχι επί της ουσίας της απόφασης) καθώς και διάφορα άλλα νομικά εργαλεία (ασφαλιστικά μέτρα για το περιεχόμενο του κτιρίου κλπ) τα οποία μπορεί να μεταχειριστεί ο ΟΤΕ για να …επιβραδύνει την πλήρη απώλεια του κτιρίου.

Σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα φαίνεται πως έχουν πλέον δρομολογηθεί υπέρ του κοινωνικού συμφέροντος της κοινότητας του Παραλίου Άστρους και των πολιτών ολόκληρου του δήμου, με ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο, αναξιοποίητο επί της της ουσίας για πολλά χρόνια και …επικίνδυνο τώρα τελευταία, να επιστρέφει από μια μη κρατική –πλέον- εταιρία, σε δημόσιο έλεγχο. Κι αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν σε αυτό.

γπ

Αγιασμός στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Άστρους

Τέλεση αγιασμού χθες στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Άστρους από τους ιερείς π. Γεώργιο Αρφάνη και Παναγιώτη Κούρο. Στη συνέχεια έγινε κλήρωση της λαχειοφόρου.
14409676_1784227295178477_7985297798035224290_o

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

21/9 Εθελοντική αιμοδοσία στο ΚΥ Αστρους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Τετάρτη 21/09/2016 στο Κέντρο Υγείας Άστρους θα γίνει εθελοντική αιμοδοσία  (09:00-13:00). Παρακαλούμε τους φίλους αιμοδότες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα μας