Category Archives: Αρκαδια

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ

epim_b

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Δικτύου Enterprise Europe Netwok, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειας των Αρκαδικών Προιόντων,

Γιώργος Η. Παπαηλιού : Είναι θετική η τροπολογία για παράταση των πινάκων επιτυχόντων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης

papailioy-1440x564_c-e1453462007521

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Όμως χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε θετικά και τους συμβασιούχους-εποχικούς πυροσβέστες, πολλοί από τους οποίους εργάζονται χρόνια στη δασοπροστασία και έχουν αποκτήσει τεράστια εμπειρία στη δασοπυρόσβεση»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Το «ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ.» με διακριτικό τίτλο «ΛΥΣΗ» διενεργεί  δύο διαγωνισμούς για τη δημιουργία λογοτύπου και ιστοσελίδας.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για τους διαγωνισμούς.

Ο Γ. Παπαηλιού για την υλοποίηση του έργου των δασικών χαρτών

papailioy-1440x564_c-e1453462007521

Ο βουλευτής Αρκαδίας  Γιώργος Η. Παπαηλιού κατά την ενημέρωση της  Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο (20.7.2017) για την υλοποίηση του έργου των δασικών χαρτών, μεταξύ των άλλων, είπε τα εξής :

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

epim_b

ΟΟΣΑ: 5,1% Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2009

Μειώθηκαν στο 49% του ΑΕΠ οι δαπάνες της γενικής κυβέρνησης το 2016 από 54,1% το 2009 και 47,1% το 2007, όπως διαπιστώνει ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) στη νέα του έκθεση Government at a Glance 2017. Για το σύνολο των χωρών

Παπαηλιού: «Ο παραλληλισμός της περιόδου της κατοχής και της «μνημονιακής» περιόδου δεν ήταν εύστοχος»

papailioy-1440x564_c-e1453462007521

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού

Απάντηση στον εκφωνήσαντα τον πανηγυρικό της ημέρας κατά την εκδήλωση για την επέτειο της μάχης της Βλαχέρνας (23.7.2017)                                

Άντρας αυτοκτόνησε πηδώντας από μπαλκόνι στο κέντρο της Τρίπολης

aytoktonia_0_0_0

arcadiaportal.gr
Αντιμέτωποι με ακόμα ένα θλιβερό περιστατικό ήρθαν οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017.

Κώστας Βλάσης: «Ποιοι είναι υπεύθυνοι για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην έναρξη του προγράμματος δακοκτονίας; Άμεσος ο κίνδυνος για την επιβίωση των ελαιοπαραγωγών της Αρκαδίας!»

vlasis1

Την άμεση έναρξη και ολοκλήρωση του προγράμματος δακοκτονίας στην Αρκαδία  για το έτος 2017 ζητά με σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,  κ. Ευάγγελο Αποστόλου, ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

epim_b

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018: ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ

Νέες περικοπές στις κρατικές δαπάνες, χωρίς να εξαιρούνται και αυτές για τον κρίσιμο τομέα της υγείας, θα επιβληθούν και του χρόνου σύμφωνα με εγκύκλιο του Γ. Χουλιαράκη για την κατάρτιση του προϋπολογισμού 2018,

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

epim_b

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΗΛΙΚΙΑΣ 55-67 ΕΤΩΝ

Την κατάρτιση προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του δημόσιου τομέα, όπως αυτός ορίζεται από το άρθρο 51 του ν. 1892/1990 και

Οι Νέες Ειδικότητες  ΔΙΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ που θα λειτουργήσουν τη νέα σχολική χρονιά 2017-2018

Η πρόταση του Δημοσίου ΙΕΚ Τρίπολης για τη λειτουργία νέων ειδικοτήτων προς το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για το νέο έτος κατάρτισης 2016-2017  περιλαμβάνει δέκα (10) ειδικότητες από διαφορετικούς τομείς εξειδίκευσης. Για τη σύνταξη της πρότασης ελήφθησαν υπόψη:

Κωνσταντινόπουλος: «Να μπει αμέσως φρένο στις ελληνοποιήσεις και στη νοθεία του μελιού: Αξιόπιστη πιστοποίηση και ελληνικό σήμα»

konstantinopoulos625

Την άμεση λήψη μέτρων για την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, την καθιέρωση αξιόπιστου συστήματος πιστοποίησης και την κατοχύρωση ελληνικού σήματος για το μέλι ζητούν με ερώτησή τους στη Βουλή,

Ερώτηση του ΚΚΕ για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) στη Μεγαλόπολη

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) στη Μεγαλόπολη ψκαι να πάρει μέτρα απορρύπανσης, περιβαλλοντικής αποκατάστασης και αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής.

Έκλεψαν τα καντήλια από την εκκλησία της Μεταμόρφωσης στις Αραχαμίτες

19989551_10213446512026807_7114526623694651962_n

arcadiaportal.gr

Την οργή και την απογοήτευσή του εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Σωτήρης Παπαδημητρίου σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την κλοπή αντικειμένων στην εκκλησία της Μεταμόρφωσης στο χωριό Αραχαμίτες.

Κώστας Βλάσης: «Να ολοκληρωθεί άμεσα η απαλλοτρίωση και η μετεγκατάσταση του οικισμού στην Τ.Κ. Τριποτάμου. Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση ταλαιπωρεί τους κατοίκους και εγείρει μεγάλα ζητήματα ασφαλείας!»

vlasis1

Δελτίο Τύπου
Την άμεση διευθέτηση του ζητήματος της απαλλοτρίωσης στην Τ.Κ. Τριποτάμου και της μετεγκατάστασης του οικισμού ζήτησε με ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη, ο Βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

epim_b

ΕΦΟΡΙΑ: 730 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΧΡΕΗ
Mπαράζ κατασχέσεων από την Εφορία για ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς σε ημερήσια βάση, οι ΔΟΥ πραγματοποιούν 730 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών. Ο αριθμός των κατασχέσεων αντιστοιχεί

«Απογοήτευση προκαλεί το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Τρίπολης

antonia-giannouli

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μόνο απογοήτευση προκαλεί το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Τρίπολης, καθώς η δημοτική αρχή ενέταξε στο πρόγραμμα του πολιτιστικού Καλοκαιριού θεατρικές παραστάσεις οι οποίες δυστυχώς δεν θα είναι
προσιτές για πολλούς συμπολίτες μας.

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

epim_b

ΟΟΣΑ: ΚΟΜΒΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ »ΜΑΪΜΟΥ» Η ΕΛΛΑΔΑ

Φωτογραφικός εξοπλισμός και ιατρικά μηχανήματα, αθλητικά είδη και παιχνίδια – απομιμήσεις των γνήσιων, διοχετεύονται μέσω Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή αγορά, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ και του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), που χαρτογραφεί τη διακίνηση

«Υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης συμπληρωματικών σταθμών κάλυψης με συνεργασία του Δήμου ή τρίτου φορέα και του παρόχου δικτύου.»

o-ufupourgos-anaptuksis-odusseas-konstantinopoulos

Απάντηση ΕΕΤΤ και Υπ.Ψηφιακής Πολιτικής για τη λήψη ψηφιακού σήματος σε περιοχές της ορεινής Γορτυνίας:

Απαντώντας σε αναφορά του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Καθ.κ.Δ.Τσαμάκης και ο Διευθυντής της αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου Ψηφιακής

Παπαηλιού: «Τα ήθη και τα έθιμα, ο λαϊκός πολιτισμός, η λαϊκή παράδοση, η εν γένει άϋλη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας αποτελούν σημαντικά στοιχεία της εθνικής ταυτότητάς μας»

papailioy-1440x564_c-e1453462007521

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού κατά την εκδήλωση αναβίωσης του «παραδοσιακού θερισμού …», που έγινε στην Καρύταινα (8.7.2017), μεταξύ των άλλων, είπε : 

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

epim_b

Η ΕΣΕΕ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΤΩΝ 2 ΕΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ CAPITAL CONTROLS
Η συμπλήρωση 2 ετών από την επιβολή των Capital Controls στην ελληνική οικονομία έχει επιφέρει σημαντικές διαφοροποιήσεις τόσο στην καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών αλλά πολύ περισσότερο έχει

Αγροτικές εργασίες από τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας

0-12

Του ιερέως Ιωάννη Σουρλίγγα
Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος με εθελοντική ομάδα από Ιερείς και λαϊκούς από την Τρίπολη και το Λεωνίδιο πραγματοποιήσε σήμερα (χθες) Πέμπτη 6 Ιουλίου συλλογή πατάτας στα κτήματα της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Σίντζας Κυνουρίας στην Πλάκα Λεωνιδίου.

Κωνσταντινόπουλος: «Η Κυβέρνηση δεν συμπεριέλαβε την Αρκαδία στη μελέτη για την αντιμετώπιση της σφήκας της καστανιάς. Χάθηκε η φετινή σοδειά, εξαγγελίες για συμπληρωματική μελέτη για το 2018.»

o-ufupourgos-anaptuksis-odusseas-konstantinopoulos

 

Βασικά σημεία της ομιλίας του κ.Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), κατά τη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησής του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα «Σοβαρή απειλή για τις καλλιέργειες της Αρκαδίας η σφήκα της καστανιάς.»:

Κώστας Βλάσης: «Ας αφήσουν οι κυβερνώντες επιτέλους τις μεγαλοστομίες και ας φροντίσουν να προστατεύσουν τους κατοίκους της Αρκαδίας και τις περιουσίες τους!».

unnamed (5)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την άμεση αντιμετώπιση των αυξανόμενων κρουσμάτων διαρρήξεων και κλοπών στους Δήμους Γορτυνίας και Ν. Κυνουρίας ζήτησε με σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών,  κ. Πάνο Σκουρλέτη, ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

epim_b

 

ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Πρόγραμμα στήριξης των εργαζομένων που υποχρεώνονται να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται, ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας.