Category Archives: Αρκαδια

Εύη Τατούλη: Επικίνδυνος για την Αρκαδία ο αποκλεισμός από τη δωρεά ασθενοφόρων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος 

evitatouli

Πριν από μερικές μέρες ενημερώθηκα για πληροφορίες που έχουν κοινοποιηθεί στο Περιφερειακό γραφείο του ΕΚΑΒ Τρίπολης για αποκλεισμό από την διαδικασία κατανομής ασθενοφόρων από τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τόσο της Αρκαδίας όσο και των υπολοίπων τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου, για τις οποίες είναι αρμόδιο.

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

epim_b

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO

Στo πλαίσιo της έκθεσης Πελοπόννησος EXPO 2017, διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Αργολίδας πρόγραμμα επιχειρηματικών συναντήσεων ως εξής:

Κάλεσμα ενάντια στους πλειστηριασμούς

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τετάρτη
20 Σεπτεμβρίου 2017 στις 3:30 μ.μ.στο Ειρηνοδικείο Τριπόλεως
Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 χρειαζόμαστε την στήριξη και την παρουσία όσων στηρίζουν το κίνημά ενάντια στους πλειστηριασμούς και σας περιμένουμε στις 3:30 το μεσημέρι στο Ειρηνοδικείο Τριπόλεως όπου είναι προγραμματισμένοι να γίνουν 5 πλειστηριασμοί ακινήτων.

«Ο οργανωμένος αγώνας έφερε τα πρώτα αποτελέσματα»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Α.Ε. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης Recycling South East LTD (ΚΔΑΥ Τρίπολης) μετά από μαζική γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα αποφάσισαν να προβούν σε 4ωρες στάσεις εργασίας σε κάθε βάρδια.

20/9 «Άλωση της Τριπολιτσάς. Χώρος και γενονότα».

unnamed

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΑΟΟ

Την Τετάρτη 20.09.2017 και ώρα 20.30 θα πραγματοποιηθεί στο εντευκτήριο του ΣΑΟΟ, Β. Δεκάζου 9-11, εκδήλωση με θέμα :

«Άλωση της Τριπολιτσάς. Χώρος και γενονότα».

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

epim_b

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης* «ΛΥΣΗ», διοργανώνουν, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στις 5.30 μ.μ,  ενημερωτική εκδήλωση, στο πλαίσιο της έκθεσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»  στην αίθουσα εκδηλώσεων των εγκαταστάσεων της έκθεσης, κτίριο Φραγκίστα, (4οχιλιόμετρο Άργους – Ναυπλίου).

Κωνσταντινόπουλος: «Θέλω να εκφράσω την γενιά μας»

o-ufupourgos-anaptuksis-odusseas-konstantinopoulos
Συνέντευξη του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη δημοσιογράφο Φωτεινή Γιαννούλη για το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Και επίσημα ηλεκτρονική η συνταγή χρήσης γεωργικών φαρμάκων

00707

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2724 Β΄) η υπ’ αριθμ. 8670/83089/1-8-2017 Απόφαση του Υπουργού και Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: «Τροποποίηση της αριθμ. 9497/104760/20-8-2014 υπουργικής απόφασης ΦΕΚ (Β΄ 2310), σχετικά με τη συνταγή χρήσης γεωργικών φαρμάκων».

Επίσκεψη Παπαηλιού στον ΕΛΓΑ Τρίπολης

unnamed

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο βουλευτής Αρκαδίας
Γιώργος Η. Παπαηλιού στις 15.9.2017, επισκέφθηκε το κατάστημα του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη, όπου συναντήθηκε με το διευθυντή του και είχε διαλογική συζήτηση με τους εργαζόμενους :  

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

epim_b

 

2η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Η Αργολίδα υποδέχεται τη δεύτερη διοργάνωση της Έκθεσης “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO” τη σημαντικότερη Έκθεση της Πελοποννήσου, την Έκθεση που προβάλλει την καινοτομία, την εξωστρέφεια, την ενεργητικότητα της Ελληνικής Επιχείρησης & προάγει την εμπορική ανταγωνιστικότητα.

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο ΚΔΑΥ Τρίπολης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Α.Ε. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Τρίπολη 12/09/2017

Προς Επιχείρηση

Recycling South East LTD

ΒΙΠΕ Τρίπολης

Eγγραφή στο Δημόσιο Ινστιντούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης με ειδικότητα Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Το Δημόσιο Ινστιντούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) με ειδικότητα Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας, του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης< Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ> σύμφωνα με το ΦΕΚ 1553 Β΄/23-7-2015,  τις Υπουργικές Αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας Γ4α/Γ.Π.55004/15/2016, Γ4Α/Γ.Π.. οικ.60116/2017, προκειμένου να προβεί στην εγγραφή μαθητών–τριών στο Α΄ εξάμηνο Σχολικού ΄Ετους 2017-2018, σύμφωνα με την αριθ. 5954/2014  απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ 1807 /2-7-2014),

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

epim_b

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “CO-LABOURATIVE LAB”

Τo Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “CO–LABOURATIVE LAB” αναπτύσσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την οικονομία διαμοιρασμού σε συνεργασία με τους τελικούς χρήστες.

16-17/9 ο ΣΑΟΟ στον Σαγγιά στη Μάνη

unnamed

Ανάμεσα στα απομεινάρια παλιών οικισμών, χωριά φαντάσματα και ερειπωμένους πύργους ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 16-17 / 9 μια ανάβαση στο «μαγικό» βουνό της Μάνης, τον Σαγγιά, με διαμονή στον Γερολιμένα και μπάνιο την Κυριακή στον Διρό. 

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

epim_b

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας θα πραγματοποιηθούν στις 8, 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου σε Μεγαλόπολη (8/12), Άστρος (9/12) και Τρίπολη (10-11/12).

Δήλωση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για τις δημοσκοπήσεις που αφορούν στην επιρροή υποψηφίων για την διεκδίκηση της ηγεσίας του ενιαίου φορέα

o-ufupourgos-anaptuksis-odusseas-konstantinopoulos

Πληροφορούμαι και διαβάζω δημοσκοπήσεις που αφορούν στην επιρροή υποψηφίων για την διεκδίκηση της ηγεσίας του ενιαίου φορέα.

Συνάντηση και προετοιμασία για το Παγκόσμιο συνέδριο απόδημων Αρκάδων

img_4084

arcadiaportal.gr
Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας είχε τη χαρά να δεχθεί στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, στην Τρίπολη, την φιλική επίσκεψη δύο ομογενών Αρκάδων.

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

epim_b

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Κ.ΛΠ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 10.000 ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΗΛΙΚΙΑΣ 55-67 ΕΤΩΝ

 Ξεκινάει την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 10.00 π.μ. η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων σε

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

epim_b

 

CAPITAL CONTROLS: ΑΠΟ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 1.800 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ

Σε ισχύ έχουν τεθεί από την 1η Σεπτεμβρίου, οι διατάξεις για τις αναλήψεις μετρητών στο πλαίσιο των capital controls, που είχαν ανακοινωθεί σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου στις αρχές Αυγούστου.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την ηγεσία της νέας προοδευτικής Παράταξης

o-ufupourgos-anaptuksis-odusseas-konstantinopoulos

O Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανακοινώσε την υποψηφιότητα για την ηγεσία του νέου φορέα της προοδευτικής Παράταξης. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Open Day στο ΙΕΚ ΑΚΜΩΝ στην Τρίπολη

Δευτέρα, 11.09.2017, ώρα 18.00μμ

To Γραφείο Διασύνδεσης του IEK AKΜΩΝ, υποστηρίζοντας ενεργά την επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη των νέων της πόλης, διοργανώνει Open Day για τους υποψήφιους σπουδαστές  και τους ενδιαφερόμενους γονείς.

“co-LABOURative LAB”

epim_b

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “CO-LABOURATIVE LAB” ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ-ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟY «ΧΑΝΣΕΛ & ΓΚΡΕΤΕΛ» ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ

unnamed-4
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 
ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ 
παρουσιάζει το παραμύθι – αριστούργημα των 
ΑΔΕΡΦΩΝ ΓΡΙΜ

Παπαηλιού : Η εκτόξευση της ανεργίας σε δυσθεώρητα ύψη «από μόνη της» οδήγησε σε κατεδάφιση του εργατικού δικαίου

papailioy-1440x564_c-e1453462007521

Επιχειρείται, μέσω θεσμικών παρεμβάσεων, η σταδιακή αποκατάσταση-επανάκαμψη της προστατευτικής διάστασης του εργατικού δικαίου κ α ι  η  υλοποίηση των κανόνων του, οι  οποίοι υφίστανται μεν, όμως στην πράξη δεν εφαρμόζονται

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

eplm