Category Archives: Αρκαδια

Παπαηλιού: «Αναγκαία η ουσιαστική λειτουργία των γραφείων κοινωνικής ασφάλισης στα Τρόπαια, στο Λεωνίδιο και στο Άστρος»

unnamed

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού επισκέφθηκε το κατάστημα ΕΦΚΑ Αρκαδίας (πρώην ΙΚΑ Τρίπολης) στις 26.5.2017, όπου συναντήθηκε με τη διευθύντρια και τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων και είχε διαλογική συζήτηση με τους εργαζόμενους :  

«Πιάτσα» ανηλίκων στο κέντρο της Τρίπολης

ayti-pita

Από το arcadiaportal.gr
Στέκι υπαίθριας πορνείας έχει γίνει εδώ και αρκετό καιρό το πεζοδρόμιο της Γρηγορίου Λαμπράκη στην Τρίπολη, λίγα μέτρα μόλις από την πλατεία Κολοκοτρώνη.

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

epim_b

 

ΕΦΚΑ: ΕΩΣ ΤΙΣ 31 ΜΑΪΟΥ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ

Η Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 είναι η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής εισφοράς μηνός Απριλίου 2017 για τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως υπενθυμίζει με σχετική ανακοίνωση ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

28/5 Εξόρμηση του ΣΑΟΟ στα Καστριτοχώρια

saoologo-r5011-550x400_c

Την Κυριακή 28/5/2017 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών  Οικολόγων  εξορμά στα Καστριτοχώρια του Πάρνωνα. Αυτή την εποχή τα Καστριτοχώρια με την οργιαστική βλάστησή τους, τα νερά, τα κεράσια και τους φιλόξενους κατοίκους,  είναι μοναδικό κίνητρο για μια μαγική πορεία του ΣΑΟΟ.

Η Ο.Ν.ΝΕ.Δ Αρκαδίας για τις φοιτητικές εκλογές

Στιγμιότυπο 2017-05-25, 9.05.27 μ.μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Ο.Ν.ΝΕ.Δ Αρκαδίας εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια  στη Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ Τρίπολης για την σαρωτική της νίκη με αυτοδυναμία στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 στο Τμήμα Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής. Για άλλη μία χρονιά η Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ ανεδείχθη

Πραγματοποίηση ημερίδας με θέμα: «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: μετανάστης – πρόσφυγας».

Το Π.Ε.Κ. Τρίπολης, στο πλαίσιο του Α’ Κύκλου επιμορφώσεων με θέμα «Εκπαιδευτική Πολιτική & Διοίκηση», διοργανώνει την τρίτη ημερίδα του κύκλου, με θέμα: «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: μετανάστης – πρόσφυγας». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 και ώρα 9:00 π.μ., στο 4ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης (Ακαδημίας 12). Την ημερίδα δύνανται να παρακολουθήσουν όλοι όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον μέσω της συμπλήρωσης της  αντίστοιχης ηλεκτρονικής φόρμας αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος.

Κωνσταντινόπουλος: «Κρυφά σχέδια ή προχειρότητα όσον αφορά το μέλλον του ΚΕΝ Τρίπολης;»

o-ufupourgos-anaptuksis-odusseas-konstantinopoulos

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πίσω από αόριστες απαντήσεις κρύβει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Π. Καμμένος το σχεδιασμό του Υπουργείου σχετικά με την προοπτική κλεισίματος ή συνέχισης της λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Τρίπολης.

Να μπει ένα τέλος στην απαξίωση και διάλυση του ΙΓΜΕ

Στιγμιότυπο 2017-05-25, 1.00.56 μ.μ.

Του Σαράντου ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ, Περιφερειακού Συμβούλου Πελοποννήσου, για το ΙΓΜΕ στην σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το Συνδικάτο του ΙΓΜΕ στην Τρίπολη στα τοπικά ΜΜΕ.

Ημέρα αφιερωμένη στη συνεργασία Πα.Πελ. και CERN

Στιγμιότυπο 2017-05-25, 8.10.35 π.μ.

Την Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017, από τις 12:00 και μετά, στην Τρίπολη, στο αμφιθέατρο της Σχολής Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα ξεκινήσει μια σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο τη συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και CERN.

«Σαρωτική νίκη με αυτοδυναμία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Τρίπολης στις φοιτητικές εκλογές»

Στιγμιότυπο 2017-05-25, 8.08.17 π.μ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκαν οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές σε όλα τα Πανεπιστήμια και Α.Τ.Ε.Ι της χώρας. Η Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ.  Τρίπολης καταγράφοντας εντυπωσιακά ποσοστά σημείωσε μία εμφατική νίκη στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνίων του Πανεπιστημίου

Ανοιχτή συζήτηση στο Επιμελητήριο Αρκαδίας με άξονες την Οικονομία, την Επιχειρηματικότητα, την Επιστήμη και την Πολιτική

epim_b

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργανώνει ανοιχτή – διαδραστική συζήτηση με θέμα: «Η Πολιτική, η Επιστήμη και η Επιχειρηματικότητα, ως όχημα Οικονομικής Ανάπτυξης» τη Δευτέρα 29 Μαΐου  στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

epim_b

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΜΕ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργανώνει ανοιχτή – διαδραστική συζήτηση με θέμα: «Η Πολιτική, η Επιστήμη και η Επιχειρηματικότητα, ως όχημα Οικονομικής Ανάπτυξης» τη Δευτέρα 29 Μαΐου  στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Ιδιαίτερες στιγμές από την 33η Πορεία Ειρήνης

IMG_1330

 

Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας
Εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας συμμετείχαν και φέτος στην 33
η Πορεία ειρήνης Κερασίτσα – Τρίπολη που διοργάνωσαν με επιτυχία οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα στην Κερασίτσα, τη γενέτειρα του Γρηγόρη Λαμπράκη, με χαιρετισμό απο τον Πρόεδρο του Τοπικού διαμερίσματος και μέλοςτης Επιτροπής Ειρήνης Αρκαδίας και στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του πρώτου Μαραθωνοδρόμου.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Τετάρτη 31 Μαΐου το επόμενο σεμινάριο

Η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλος του δικτύου Enterprise Europe Network,  για τα διαδραστικά σεμινάρια, «Marketing και Εξωστρέφεια» με έμφαση στις Προτεραιότητες των  Μικρών  και Μικρομεσαίων  Οικογενειακών Επιχειρήσεων έτυχε μεγάλης αποδοχής από τα μέλη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας που τα παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον, τη Δευτέρα 8 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Παράταση προθεσμίας εγγραφής των επιχειρήσεων και καταχώρισης των εγκαταστάσεων τους ζητούν το ΤΕΕ Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Αρκαδίας

epim_b

Παράταση προθεσμίας εγγραφής των επιχειρήσεων και καταχώρισης των εγκαταστάσεων τους καθώς και της υποβολής της έκθεσης αποβλήτων στο Η.Μ.Α. για τα έτη 2015 και 2016, ζητούν με επιστολή που απέστειλαν οι Πρόεδροι του ΤΕΕ Πελοποννήσου κα. Χαρίκλεια Τσιώλη και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννη Μπουντρούκα στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ 31-5-2017 ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Στιγμιότυπο 2017-05-23, 12.29.11 μ.μ.

Με λαμπρότητα η Τρίπολη γιόρτασε τους Πολιούχους της

????????????????????????????????????

Από το arcadiaportal.gr
Κορυφώθηκαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας 22 Μαΐου οι εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Αγίων Νεομαρτύρων της πίστεως μας Δημητρίου και Παύλου, Πολιούχων Τριπόλεως.

24/5 Ο ΣΑΟΟ στο γραφικό εξωκλήσι στο Βράχο της Πηγής

unnamed-1

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων σας προσκαλεί στον εορτασμό της Αναλήψεως του Κυρίου, στο γραφικό εξωκλήσι στο Βράχο της Πηγής.

Των Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου στην Τρί­πολη

0-18

Του ιερέως Ιωάννη Σουρλίγκα
Μέ ἰδιαίτερη εὐλάβεια, ἀλλά καί μέ ἐξαι­ρετική λαμπρότητα ἐκκίνησαν καί φέτος οἱ ἑορταστικές ἐκδηλώσεις ἐπί τῇ μνήμῃ τῶν Πολιούχων μας ἁγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου καί Παύλου στήν Τρί­πολη.

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

epim_b

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

10 + 1 Προτεραιότητες για Μικρό-μικρές και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

και Οικογενειακές Επιχειρήσεις

Παπαηλιού: «Εμείς θα συνεχίσουμε, για «να βγάλουμε» τη χώρα από την κρίση και για να προωθήσουμε την κοινωνικά δίκαιη παραγωγική ανασυγκρότησή της»

papailioy-1440x564_c-e1453462007521

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, κατά τη συζήτηση του πολυθεματικού νομοσχεδίου για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, τα μέτρα κοινωνικής στήριξης κλπ, μεταξύ των άλλων, είπε τα εξής :

Σ.Ο.Σ Δ.Ε.Η ΜΕΓ/ΛΗΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Διεύθυνση
του ΑΗΣ Μεγ/λης – Β, αγνοώντας την υποχρέωση της και καταπατώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν συνέταξε και δεν απέστειλε στη ΔΕΘ και την ΔΑΝΠ τα Φύλλα Αξιολόγησης (Βαθμολογίες) του προσωπικού όπως προβλέπεται από Μόνιμη Οδηγία, αυτή η διαδικασία να είχε ολοκληρωθεί μέχρι την 15η Φεβρουαρίου.

Ευχαιστήριο της Επιτροπής Ειρήνης Αρκαδίας

Στιγμιότυπο 2017-05-19, 9.18.54 π.μ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης Αρκαδίας θέλουμε να ευχαριστήσουμε το λαό της Πελοποννήσου και όλους τους φίλους  που συμμετείχαν και στήριξαν την 33η Πελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης Κερασίτσα – Τρίπολη 14 Μαΐου 2017 και τις πολύμορφες εκδηλώσεις των Επιτροπών.

«Πουλάτε προπαγάνδα, αλλά δεν καταφέρνετε τίποτα θετικό για τις επενδύσεις, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία»

o-ufupourgos-anaptuksis-odusseas-konstantinopoulos

Παρέμβαση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το 4ο Μνημόνιο:

«Καραμπόλα» στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας

18554714_429818870720608_1223919388_n_0-1

arcadiaportal.gfr
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τριπόλεως – Καλαμάτας, λίγο πριν τη σήραγγα της Στέρνας. Αυτοκίνητο με μεγάλη ταχύτητα, έπεσε πάνω σε προπορευόμενα, που κινούνταν με μικρή ταχύτητα λόγω «μποτιλιαρίσματος» από την εκτέλεση έργων.